skip to Main Content

Venus Julehjerte Skabelon

15.00 DKK inkl. moms

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet

Det gamle astrologiske symbol for Venus – og naturligvis for kvinder, nu om dage – nu som julehjerte! Jeg blev pænt forespurgt af en feminist, om jeg ville designe et hjerte med dette symbol på. Jeg synes symbolet ville gøre sig godt som et julehjerte, så jeg sagde ja og lavede julehjertet.

Julehjertet er meget simpelt: det er blot et 3×3 flet der er hevet lidt i. Venus-symbolet er et falsk felt, og hullet i venus-symbolet er et falsk felt indeni det.

Skabelon til øjeblikkelig download

Her får du skabelonen til dette julehjerte til download umiddelbart efter betalingen. Du får en pdf-fil med skabelon, klar til print på A4.

Eksempel:

Du kan downloade et eksempel på en skabelon under Gratis Skabeloner. Flettevejledning og evt. tips til klippet kan du se længere nede på denne side.

Printer du skabelon som den er, får du et julehjerte der er ca. 14 cm bredt og 13 cm højt uden hank (nogle hjerter har lidt anderledes dimensioner, men giver et julehjerte der visuelt virker lige så stort). Til denne størrelse anbefaler jeg en hankebredde på ca. 2,2 cm.

Ønsker du et mindre hjerte, kan du nedfotografere skabelonen inde i printer-indstillingerne. Printer du fx ved 74% størrelse, får du et julehjerte der er ca. 10 cm bredt.

Klippevejledning

Der er ikke meget at være særlig opmærksom på under klipningen. Skær ud til hullet i venus-symbolet med skalpel.

Flettevejledning

Flet først det primære 3×3 flet. Nu mangler kun at flette venus-symbolet: det kan gøres i to trin og kan godt drille lidt. Det kan især være svært ikke at krølle papiret for meget.

Skub først hele den hvide inderflap til venus-symbolet udover den røde, og lad som om at snittet til hullet inde i venus-symbolet ikke er der. Her åbner jeg julehjertet meget op og tager fat ovenfra, så jeg kan se både forsiden og indersiden af hjertet. Så kan man lirke den røde flap bagom, samtidig med den hvide flap fremad. Pas på ikke at krølle den hvide flap for meget.

Derefter skal du have lavet hullet i venus-symbolet. Processen er helt den samme, men du skal bare få den hvide inderflap under den røde nu.

Når du forstår processen, og med lidt øvelse, så kan man med fordel gøre begge trin samtidig.

Put eventuelt bagefter en lille smule lim under den løst-sidende side af kransen i venus-symbolet.

God flettelyst!

Back To Top