skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

Trump vs Hillary Skabelon

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet

Det amerikanske præsidentvalg 2016 var en gyser! Ved at flette hjertet her med de to kandidater, så er du sikret at det års mest bizarre begivenhed kan hænge dit juletræ.

Klippevejledning

Jeg skar hele hjertet med skalpel: de mange bittesmå detaljer skal være pinligt præcise for at kunne fremstå på hjertet, og jeg styrer personligt en kniv bedre end en saks. Hvis man er ferm med en sysaks kan man nok også bruge det til en del af tingene.

Skabelonens streger har ikke overskær med, så du skal selv sørge for at skære 0,5-1 milimeter ekstra ved de fleste af snittene for at værehsikker på de falske flapper kan flettes.

Inden du går i gang med flettet, så vær sikker på at alle dine snit er gået igennem begge sider af papiret i deres fulde længde.
Alle detaljerne er falske flapper og ikke blot huller – undtagen Trumps øjenrynker som blev for små til at være andet end huller. De er faktisk så små, at de kan være svære at se hvis der er lidt papirfnuld tilbage i dem, så tag kniven igennem begge sider af papiret for at få dette væk.

Jeg sad også med en sysaks under og efter flettet og finpudsede detaljer ved ansigterne.

Flettevejledning

Overordnet set er flettet et ganske simpelt 2×3 flet – der er bare mange detaljer på 🙂 Start med at flette grundflettet. Første felt er faktisk en falsk flap på den røde side, så man kan vente med den, men jeg syntes det var nemmest at få den på plads med det samme. Her skal den røde flap først udover den hvide, og så skal du lirke anden halvdel af den røde flap ind under den hvide som parallelflet. Det store midterfelt skal være rødt.

Nederste flap på den røde side går langt og tyndt op på bundlinjen, og den sidder meget løst under flettet og bagefter. Det er en svaghed ved designet, hvor jeg burde have indlagt et lommesnit eller to for at fastgøre den. På mit hjerte ignorerede jeg den under flettet og limede den fast til sidst.

Når grundflettet er på plads skal du flette alle detaljerne som falske flet. Det tager lang tid, og man skal jo gentage hele processen på bagsiden. Som sådan volder det ikke mange problemer, hvis man har prøvet andre af mine hjerter med lignende teknikker, men fordi detaljerne er så små kan det godt drille en del. Husk at Trumps hår har ekstra papir med så det kan fæstnes i et lommesnit i den røde del.

Mundpartierne på begge kombattanter fortjener måske en kommentar. For Trump, er det egentlig blot et falsk flet i falsk flet, men man kan blive lidt forvirret af de små spidser der hænger løst. Start med at flette hele munden hvid ved at fokusere på mundens omrids: hvide falsk flap skal blot over den røde. Nu kan den firkantede inderside af munden flettes som falsk flap med rød over hvid. For Hillary er det lidt ligesådan: flet først hele munden rød, og vær sikker på at lirke alle spidserne hhv. frem eller tilbage så læberne fremstår spidse. Hvert tandsæt er nu en hvid falsk flap der skal ud igennem den røde. Især den nederste er så fin at det kan være svært at se den bagefter; her kan man evt. gribe sin sysaks og trimme underlæben lidt.

God flettelyst!

Back To Top