skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

Shetland Sheepdog Julehjerte Skabelon

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet

Jeg voksede op sammen med verdens dejligste hund: en Shetland Sheepdog, altså en “mini-collie”. King, havde jeg kaldt ham selvom han hverken var stor eller modig – men han havde et hjerte af guld. Dette julehjerte har jeg designet til ham.

Julehjertet er flettet sammen af tre dele: venstre og højre hjertehalvdel samt hanken! Julehjertet får en sværhedsgrad på 5 især fordi det er enormt udfordrende at flette øjnene på hunden.

Klippevejledning

Husk at vende hjertedelen korrekt i forhold til bundlinjen. Her kan man hurtigt tage fejl. Hanken skal jo folde øverst oppe, så dette er “bundlinjen”.

Klip alle tre dele pinligt nøjagtigt. Jeg starter altid med de mindste og fineste detaljer først og arbejder så ud: dette mindsker bevægeligheden af papiret når man har mest brug for at være præcis. I hundens ansigt kommer snit grusomt tæt på hinanden så det er om at undgå at kniven smutter.

De lodrette snit øverst i den sorte del skal bruges til at fæstne hanken. For en gangs skyld er det ikke en fordel at skære lidt ekstra for at give plads: hvis snittene kun akkurat passer så vil de låse hanken solidt på plads, og det er vigtigt når du fletter de små øjne.

Det er meningen at der skal falde papir ud i hanken ved hundens pande og dens mund, næsen i den hvide del samt i den sorte foran forreste bagben.

Flettevejledning

Start med at flette guld-hanken og den sorte del: først fæstnes hanken solidt i de lodrette snit i den sorte. Dette er en smule tricky da der med vilje er lavet “ører” på flapperne i hanken så de ikke let smutter ud igen. Her kan du nu trygt folde ørerne ind når du fletter og så folde ud igen bagefter, for man kommer ikke til at kunne se dette på det færdige julehjerte.

Flet derefter øjnene sammen mellem gule og sorte del. Dette er monstrøst svært. Jeg brugte en skalpel og en spids pincet til at styre papirerne, men dette flet alene tog måske 15 minutter. Før også det gule mundparti foran det sorte, men undgå at låse det ned i lommesnittet.

Nu skal den hvide med ind i billedet. Start med at lægge hvid udenom sort. De første flapper der skal flettes er den hvide foran hundens krop som skal under sort for at skabe det sorte felt foran hunden. Når du fletter disse elementer vil papiret ustandseligt sidde fast i hinanden pga. takkerne i hunde-pelsen; vær tålmodig og sørg for at lægge julehjertet fladt ud efter hvert skridt: gå ikke videre med næste flet førend det foregående er sidder korrekt, hvilket du først ved når du prøver at flade det ud. Når du først er i gang kan du evt. bruge et par løse papirclips til at fæste hjertelapperne til hinanden så de ikke glider forskudt undervejs.

Derefter skal den næste hvide flap under sort for at skabe hundens bagkrop, og derefter under sort igen for at lave feltet under hunden; benene og poterne klarer vi senere. Endelig skal den nederste hvide flap føres helt tilbage og under sort for at lave trælinjen bag hunden, derefter over sort og endelig under sort til feltet under hunden igen.

Resten af falske flapper. Start med hovedet, som klart er den sværeste del af flettet. Den bagerste del af hovedet er en sort falsk flap ført frem fra hundens nakke, og den forreste del af hovedet er en hvid falsk flap der føres under. Nu skal det gule mundparti føres frem, og kan derefter låses ned i et lommesnit i sort. Hundens næse er en falsk flap der skal føres frem.

Hundens forben kan nu lirkes frem fra det sorte skjul og låses ned i lommesnit ved poterne. Ved bagbenene er det hvide rum mellem ben og hale to falske flapper der skal hives frem, og poterne er falske flapper i modsat retning. Det kan godt drille lidt at få på plads (og lidt lim kan være en idé til allersidst).

God flettelyst!

Back To Top