skip to Main Content

Legende Killing Skabelon

15.00 DKK inkl. moms

Category:

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet 

Min kulsorte kat Fidibus som killing er inspiration til dette julehjerte: hvis du har kat genkender du helt sikkert situationen! Næsten ingen julekugler overlevede Fidibus’ første jul

Skabelon til øjeblikkelig download

Her får du skabelonen til dette julehjerte til download umiddelbart efter betalingen. Du får en pdf-fil med skabelon, klar til print på A4.

Eksempel:

Du kan downloade et eksempel på en skabelon under Gratis Skabeloner. Flettevejledning og evt. tips til klippet kan du se længere nede på denne side.

Printer du skabelon som den er, får du et julehjerte der er ca. 14 cm bredt og 13 cm højt uden hank (nogle hjerter har lidt anderledes dimensioner, men giver et julehjerte der visuelt virker lige så stort). Til denne størrelse anbefaler jeg en hankebredde på ca. 2,2 cm.

Ønsker du et mindre hjerte, kan du nedfotografere skabelonen inde i printer-indstillingerne. Printer du fx ved 74% størrelse, får du et julehjerte der er ca. 10 cm bredt.

Klippevejledning

Julehjertet er ret ligetil at klippe og kan mestendels klares med en skarp saks. Det sværeste er julekuglen hvor du skærer meget roligt og af flere omgange med skalpel for at få en fin rund kugle. Skær hullet inde i kuglen før du skærer omridser. Der er også et par lommesnit på julehjertet, og som altid betyder det at man skal være meget præcis, især med rammen af julehjertet.

Nogle stykker papir falder af når man skærer efter linjerne: det er meningen og er med til at gøre hjertet lettere at flette.

Flettevejledning

Starten er det sværeste, og hvis man bare går i gang som man plejer kommer man hurtigt i problemer. Start i stedet med at lægge hele den hvide del udenom den sorte. Før derefter den første hvide flap over de sorte hjertelapper og ind under.

Den anden hvide flap er nu allerede som den skal være. Den tredje hvide flap skal ind under sort ved kattens ryg: det kan godt være svært at få dette til at lykkes, og at se præcist hvad man skal. Den øverste Sorte og åbne flap skal ind under Hvid, og den tredje Hvide flap skal under Sort lige dér hvor snittet mellem første og anden Sorte flap begynder.

Kattens hale kan skubbes ud over snittet der deler tredje og fjerde hvide flap.
Skub så nederste hvide flap ud igennem i snittet der former kattens ben og fødder; det kan være svært: prøv fx at rette foldelinjen i Sort lidt ud, sådan at du kan bruge snittet i Sort på både for- og bagside til at lirke den hvide flap igennem. Bagefter kan du så få den Hvide flap ud på hver sin side af den sorte nederste flap. Det store trekantede stykke man har skåret væk fra hvid gør dette trin meget lettere men det er stadig udfordrende.

Dernæst skal der ordnes forskellige inderflapper og lommesnit: ved juletræet skal hvid lirkes ind under træets sorte grene. Der er lommesnit ved kattens hage og mave, hvor hvid skal låses under sort. Julekuglen er en falsk flap der nu kan løftes frem, og den har sit eget lommesnit nederst.

God Flettelyst!

Back To Top