skip to Main Content

Keltisk Kors Skabelon

15.00 DKK inkl. moms

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet

Inspireret af den smukke keltiske kunst med flettede strimler fx skåret i træ eller hugget i sten. Dette inspirerede også vores vikingeforfædre til at lave lignende geometriske kunstværker på deres våben og skibe.

Skabelon til øjeblikkelig download

Her får du skabelonen til dette julehjerte til download umiddelbart efter betalingen. Du får en pdf-fil med skabelon, klar til print på A4.

Eksempel:

Du kan downloade et eksempel på en skabelon under Gratis Skabeloner. Flettevejledning og evt. tips til klippet kan du se længere nede på denne side.

Printer du skabelon som den er, får du et julehjerte der er ca. 14 cm bredt og 13 cm højt uden hank (nogle hjerter har lidt anderledes dimensioner, men giver et julehjerte der visuelt virker lige så stort). Til denne størrelse anbefaler jeg en hankebredde på ca. 2,2 cm.

Ønsker du et mindre hjerte, kan du nedfotografere skabelonen inde i printer-indstillingerne. Printer du fx ved 74% størrelse, får du et julehjerte der er ca. 10 cm bredt.

Flettevejledning

Julehjertet flettes først som helt almindeligt flet. Fletningen er ikke helt så enkel fordi der flere steder er store flapper der skal igennem ret små slidser. Her skal man passe på ikke at rive papiret. Et trick er blødt at rulle det tykke sted på flappen, og så skubbe flappen igennem slidsen i rør-form.

De tynde strimler krydser hinanden hvor de buer, og når du fletter over og under ved hver krydsning, så giver det julehjertets karakteristiske effekt. Disse flet går dog let op, mens du fletter, eller hvis hjertet bliver håndteret hårdhændet.

God flettelyst!

Upcoming: Super BLACK FRIDAY rabat på vores Klip-og-Flet og Flette-Udfordringer
Back To Top