skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

Julekugle-Julehjerte Skabelon

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet

Med dette julehjerte kan du udskifte alle dit juletræs julekugler med julehjerter!

Klippevejledning

Snittene i midter-flappen kan laves enten helt med skalpel, eller med et første snit med skalpel og resten med saks. Jeg foretrækker det sidste, da jeg finder det svært at lave rundingen pænt med skalpel.

Flettevejledning

Den røde og hvide del er ens, og de er næsten symmetriske så de kan vende begge veje, men det er vigtig at de vender rigtig i forhold til hinanden: De skal ikke være spejlet i forhold til hinanden, som normalt, men derimod være roteret 90 grader, sådan at de indre flapper er halv gennemskåret fra venstre på alle hjerterne.

Flet først hjertet som et 5×5 flet, hvor hele midter-flappen bare behandles som én. Lav øverste felt Rødt. Flettet er en smule tricky fordi hjertet ustandseligt sætter sig fast i sig selv, i de skarpe hjørner omkring kugle-formen.

Når dette er færdigt skal du flette inderflapperne indeni midter-flappen. Begynd ved at “parallelflette” de fire indre flapper omkring snittene udenom det midterste felt i bolden: De to hvide inderflapper skal fra bagsiden og frem, mens de to røde inderflapper skal føres bagved. Flapperne er halvt gennemskåret og kan føres frem hhv. tilbage ved at passe gennemskæringen i det tilsvarende hak i den modsatte del. Dette kræver lidt fingernemhed, og man kommer let til at flå eller krølle papiret.

Til sidst flettes enderne af inderflapperne med den yderste “ring” af bolden. Denne del er let.

God flettelyst!

Back To Top