skip to Main Content

Julekugle-Julehjerte Skabelon

15.00 DKK inkl. moms

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet

Med dette julehjerte kan du udskifte alle dit juletræs julekugler med julehjerter!

Skabelon til øjeblikkelig download

Her får du skabelonen til dette julehjerte til download umiddelbart efter betalingen. Du får en pdf-fil med skabelon, klar til print på A4.

Eksempel:

Du kan downloade et eksempel på en skabelon under Gratis Skabeloner. Flettevejledning og evt. tips til klippet kan du se længere nede på denne side.

Printer du skabelon som den er, får du et julehjerte der er ca. 14 cm bredt og 13 cm højt uden hank (nogle hjerter har lidt anderledes dimensioner, men giver et julehjerte der visuelt virker lige så stort). Til denne størrelse anbefaler jeg en hankebredde på ca. 2,2 cm.

Ønsker du et mindre hjerte, kan du nedfotografere skabelonen inde i printer-indstillingerne. Printer du fx ved 74% størrelse, får du et julehjerte der er ca. 10 cm bredt.

Klippevejledning

Snittene i midter-flappen kan laves enten helt med skalpel, eller med et første snit med skalpel og resten med saks. Jeg foretrækker det sidste, da jeg finder det svært at lave rundingen pænt med skalpel.

Flettevejledning

Den røde og hvide del er ens, og de er næsten symmetriske så de kan vende begge veje, men det er vigtig at de vender rigtig i forhold til hinanden: De skal ikke være spejlet i forhold til hinanden, som normalt, men derimod være roteret 90 grader, sådan at de indre flapper er halv gennemskåret fra venstre på alle hjerterne.

Flet først hjertet som et 5×5 flet, hvor hele midter-flappen bare behandles som én. Lav øverste felt Rødt. Flettet er en smule tricky fordi hjertet ustandseligt sætter sig fast i sig selv, i de skarpe hjørner omkring kugle-formen.

Når dette er færdigt skal du flette inderflapperne indeni midter-flappen. Begynd ved at “parallelflette” de fire indre flapper omkring snittene udenom det midterste felt i bolden: De to hvide inderflapper skal fra bagsiden og frem, mens de to røde inderflapper skal føres bagved. Flapperne er halvt gennemskåret og kan føres frem hhv. tilbage ved at passe gennemskæringen i det tilsvarende hak i den modsatte del. Dette kræver lidt fingernemhed, og man kommer let til at flå eller krølle papiret.

Til sidst flettes enderne af inderflapperne med den yderste “ring” af bolden. Denne del er let.

God flettelyst!

Back To Top