skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

Julehjertets Hjerte Skabelon

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet

Lad julehjertets hjerte banke — min genfortolkning af det klassiske julehjerte-i-julehjerte. Det lille Julehjerte er rigtig flettet og kan holde ca. 1 pebernød 😉

Klippevejledning

Klip julehjertet som angivet på skabelonen. Der er stiplede linjer på det indre hjerte: disse skal kun klippes halvvejs igennem på forside og bagside af hver hjertedel: halvt oppefra på forsiden og halvt nedefra på bagsiden, så forside og bagside kan parallelflettes sammen til at lave lukkede flapper.

Efter klip kan du også folde i disse stiplede linjer for at forberede parallelflettet: fold så de overskydende stumper peger ind mod hinanden (se nedenstående).

Flettevejledning

Flet først rammens flet og ignorér det indre julehjerte for nu. Dette er ikke så svært men foregår lidt anderledes end normalt pga. parallel-flettene i kanten. Det letteste er at starte med blot at lægge hele den røde del udover den hvide. De to øvre hvide felter er indre flet og kan ordnes til sidst. De to nedre hvide felter kan nu udføres ved parallelflet.

Nu skal vi parallelflette flapperne til det indre julehjerte, så vi kan udføre et helt normalt flet med dem. De foldede endestykker på hver “flaps” forside og bagside har nu snit halvt igennem sig, så de kan slidses sammen, se nedenfor.

Vær opmærksom på at de foldede endestykker skal ende på indersiden af flapperne til sidst, så de ikke skæmmer det færdige hjerte.

Disse flapper kan godt finde på at gå op mens du prøver at flette med dem for at lave det indre hjerte. Dette kan både være godt og skidt. Det er godt, fordi det faktisk gør det langt lettere at flette (forsiden og bagsiden hænger jo så ikke sammen, og så er det ligesom at flette indre flapper). Tilgengæld skal de jo så sættes sammen til allersidst, og dette kan være djævelsk svært. Jeg anbefaler derfor at du forsigtigt limer de endestykker der nu er på indersiden af flapperne sammen før du fortsætter, så flapperne bliver sammen undervejs.

Derefter skal du blot flette det indre julehjerte helt som du plejer.

God flettelyst!

Back To Top