skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

Isbjørn og Sæl Skabelon

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet 

Her har jeg afbildet et af naturens store dramaer, som det kunne udspille sig foran Julemandens vindue.

Se her hvordan jeg fletter julehjertet:

Klippevejledning

Klip eller skær alle de angivne linjer på hjertet. Vær ekstra opmærksom på du vender skabelonerne rigtigt i forhold til foldelinjerne på papiret: Eftersom begge hjertedele har begge hjerteflapper på, kan man let vende det forkert. Du kan kigge efter månen, hvor der er snit i både den hvide og sorte del der skal passe sammen.

Jeg bruger skalpel til det meste af hjertet. De små bobler over sælen og sælens øjen kan være svære at få rene snit på. Det ene hjørne på den hvide hjertedel skal skæres helt væk. Jeg synes det er lettere at skære øjet af bjørnen ud før jeg skærer selve ansigtet, for at undgå at skære igennem den tynde kant. Stjernerne kan laves ved at tage en tyk nål og stikke igennem papiret fra den farvede side af, og så glatte det overskydende papir ud på bagsiden af papiret, væk fra hullet.

Flettevejledning

Start med at lægge hele den  sorte del indeni den hvide. Flet derefter hele den hvide øverste flap under sort, ved at passe snittet ved bjørnens ryg i hvid ind i snittet ved dens bagdel i sort. Flet så undervands-klipperne til venstre for sælen ved at føre den tilhørende hvide (afkortede) flap ind igennem det lille snit i sort; dette kan godt være svært, selvom den hvide flap er blevet afkortet for at gøre det lettere.

Hele resten af hjertet er indre flapper, og det helle skal gentages på bagsiden. Start med Sælen, hvis nederste halvdel skal hives frem foran hvid. Nu kommer det sværeste: en sort flap skal trækkes ind under isbjørnens hoved for at skabe rummet mellem hoved og bagerste forben. Her skal hives i både isbjørnens hoved og i den sorte flap, og du kan forsøge at bøje (uden at folde) den sorte flap lidt sammen for at få den forbi. Pas på: Der er risiko for at rive papiret! Derefter skal det forreste forben udover den sorte, og i bunden skal den pakkes ned under sort for at lave farveskiftet ved poten. Månen er tilgengæld ikke så svær at få frem: Den tilhørende hvide flap hives frem igennem det sorte snit, og der er en ekstra hvid flap på månen der låses i snittet i sort. Endelig skal to andre flapper ligeså låses: på jorden bag isbjørnen, og “puklen” på nakken af isbjørnen.

God Flettelyst!

Back To Top