skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

Flettet Græskarmand

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet

Her er en sjov flettet græskarmand til julehjerte-elskerne, der ikke kan vente med at flette til det bliver december og måske gerne vil pynte op til Halloween!

Klippevejledning

Vær omhyggelig med omridset af de to dele, så de passer lige ovenpå hinanden. Med flapperne skal du være omhyggelig med hvor de starter og ender, mens det ikke gør så meget hvis selve buen på flapperne ikke bliver helt som angivet.

Læg mærke til, at på den sorte del er flapperne klippet hele vejen til randen, mens de på den orange del stopper et par centimeter inden randen.

Selve ansigtet kan du klippe som du vil, og du kan evt. selv tegne dit eget udtryk på græskarmanden.

Flettevejledning

Vend delene rigtigt: i den sorte del har du skåret en lille cirkel i yderkanten, og denne skal vende opad. Læg de to dele præcist ovenpå hinanden, med den orange del øverst.

Nu skal du flette de sorte flapper ind og ud gennem snittene i den orange del. Tag en sort flap og find det første snit i den orange som de kan føres igennem. Når du har justeret de to dele, så de igen ligger lige ovenpå hinanden, så skal den sorte flap komme frem lige ved starten af det orange snit: hvis den ikke gør det, så har du formentlig ført den sorte flap gennem det forkerte snit.

Gentag dette med den næste sorte flap (fx med uret rundt), og på samme vis hele vejen rundt. Nu er de sorte flapper øverst hele vejen rundt, med det store orange felt i midten. Juster de to dele så de ligger lige ovenpå hinanden og flettet er strammet helt op.

Tag nu en af de sorte flapper og før ind under det umiddelbart næste orange snit. Gentag dette med alle de sorte flapper hele vejen rundt. Juster igen de to dele så de ligger lige ovenpå hinanden og flettet er strammet helt op. Nu vil du se en ring af sorte flet-felter omkring det orange ansigt, med de orange flapper udenom.

Nu bliver du ved på samme vis ved at føre de sorte flapper over og under gennem snit i den orange del, hvor du fletter alle flapper hele vejen rundt før du går videre til næste omgang af flet. Efter hver omgang strammer du flettet op. Når du er helt færdig vil de sorte flapper sidde ret stramt af sig selv bag den orange del. Du kan evt. en lille smule lim på enden af hver af de sorte flapper, men det er ikke strengt nødvendigt.

Brug evt. en synål til at føre en tråd igennem det øverste hjørne på figuren og bind en knude.

God Flettelyst!

Back To Top