skip to Main Content

Filosofisk Pingvin Skabelon

15.00 DKK inkl. moms

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet 

Jeg elsker pingvinen for at være sådan et æstetisk og filosofisk dyr. Den fortjener et julehjerte! Jeg flettede dette julehjerte til min kæreste, der nu er min kone. Siden er det også blevet logo for firmaet.

Se her hvordan jeg fletter julehjertet:

Skabelon til øjeblikkelig download

Her får du skabelonen til dette julehjerte til download umiddelbart efter betalingen. Du får en pdf-fil med skabelon, klar til print på A4.

Eksempel:

Du kan downloade et eksempel på en skabelon under Gratis Skabeloner. Flettevejledning og evt. tips til klippet kan du se længere nede på denne side.

Printer du skabelon som den er, får du et julehjerte der er ca. 14 cm bredt og 13 cm højt uden hank (nogle hjerter har lidt anderledes dimensioner, men giver et julehjerte der visuelt virker lige så stort). Til denne størrelse anbefaler jeg en hankebredde på ca. 2,2 cm.

Ønsker du et mindre hjerte, kan du nedfotografere skabelonen inde i printer-indstillingerne. Printer du fx ved 74% størrelse, får du et julehjerte der er ca. 10 cm bredt.

Klippevejledning

Hullerne indeni bjergene og til øjet skæres med skapel. Resten af hjertet kan klares med saks, selvom jeg nu foretrækkert at bruge skalpel på flere af de skarpe hjørner.

Pingvinens fod falder af når man skærer efter linjerne: det er meningen og er med til at gøre hjertet lettere at flette.

Flettevejledning

(Har du et af mine Gør-det-selv-sæt fra 2016, dengang jeg hed JulehjerteDesign, så se i stedet nedenfor.)

Vi starter faktisk med det sværeste: den nederste sorte flap skal igennem snittet til bjerg-siden i hvid. Åben den hvide del helt op, og skub den sorte flap igennem.

Det sorte bjerg skal fremstå på både for- og bagside af det flettede hjerte, så åben den sorte flap op og læg dens sider på hver side af den hvide bukkefold. Buk den hvide del sammen igen: den vil ligge udenom sort på nær ved nederste flap.

Den hvide falske flap til rygstykket skal indeni sort. Det passer i det sorte hak til næbbet. Dernæst skal den nederste hvide flap flettes lidt op og indeni sort ved bjerg-toppen hvor flappen deler i to.

Hiv den sorte og den hvide flap der ender i to trekanter frem. Hvid skal indeni sort.
Resten af bunden er helt ordinært flet.

Bring nu den sorte falske flap til sky og vinge frem foran hvid og dernæst den sorte vinge under hvid. Lirk den lille sorte falske flet til sky foran pingvinen frem.

God Flettelyst!

Flettevejledning (gamle skabelon)

Hvis du har den gamle skabelon til pingvin-julehjertet fra mit Gør-det-selv-sæt fra 2016, dengang jeg hed JulehjerteDesign, så kan du følge flettevejledningen fra min Kreative Dage 2016 workshop. Det er et slideshow der skal ses i en moderne browser, fx Chrome, Firefox eller Safari. Brug piletasterne til at bevæge dig frem og tilbage.

Klik her for at hente flettevejledning til den gamle skabelon.

God Flettelyst!

Back To Top