skip to Main Content

DTU Julehjerte

Fra 15.00 DKK

Ryd

Beskrivelse

Sværhedsgrad

Jobbet skal jo også julepyntes, og jeg er stolt af at arbejde på Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Man skulle tro, at de havde designet det flotte rød-hvide logo til et julehjerte!

Klippevejledning

Det meste af julehjertet er lettest at skære med skalpel fordi der er snit midt i papiret. Man er nødt til at være ret præcis.

Flettevejledning

Se denne video hvor jeg fletter hjertet, optaget i samarbejde med DTU. Bemærk dog at skabelonen er blevet lidt enklere omkring D’et siden optagelsen af filmen.

Start med at lægge hele den røde del udenom den hvide, og pak derefter den højre røde, opadpegende inderflap under den hvide nedadpegende inderflap. Se nedenstående:

Derefter kan den højre røde, nedadpegende inderflap flettes under den hvide. Endelig kan de små buler i den nedadpegende højre hvide inderflap skubbes ind under den røde for at låse inderflappen tæt ind til julehjertet.

Nu mangler kun D’et og de tre hvide “løver” (ja, de symboliserer de tre løver på det danske våbenskjold, selvom det måske ikke er det første man tænker). Begge dele er ret tricky og kræver forsigtig lirken.

Løverne først: det er blot den hvide inderflap udgjort af oversiden af løven, som skal lirkes igennem det røde snit der udgør undersiden. Det kan bare godt drille fordi flapperne er så små. Jeg finder det lettest at holde indeni julehjertet, og så bruge min pegefinger udenpå og skubbe den røde inderflap under den hvide. Se foto:

Efter at have gjort det seks gange er det så tid til D’et. Den røde flap skal blot igennem et snit i den hvide del. Hullet i D’et er allerede udskåret i den hvide del.

God flettelyst!

Back To Top