skip to Main Content

DTU Julehjerte Skabelon

15.00 DKK inkl. moms

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet  

Jobbet skal jo også julepyntes, og jeg er stolt af at arbejde på Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Man skulle tro, at de havde designet det flotte rød-hvide logo til et julehjerte!

Skabelon til øjeblikkelig download

Her får du skabelonen til dette julehjerte til download umiddelbart efter betalingen. Du får en pdf-fil med skabelon, klar til print på A4.

Eksempel:

Du kan downloade et eksempel på en skabelon under Gratis Skabeloner. Flettevejledning og evt. tips til klippet kan du se længere nede på denne side.

Printer du skabelon som den er, får du et julehjerte der er ca. 14 cm bredt og 13 cm højt uden hank (nogle hjerter har lidt anderledes dimensioner, men giver et julehjerte der visuelt virker lige så stort). Til denne størrelse anbefaler jeg en hankebredde på ca. 2,2 cm.

Ønsker du et mindre hjerte, kan du nedfotografere skabelonen inde i printer-indstillingerne. Printer du fx ved 74% størrelse, får du et julehjerte der er ca. 10 cm bredt.

Klippevejledning

Det meste af julehjertet er lettest at skære med skalpel fordi der er snit midt i papiret. Man er nødt til at være ret præcis.

Flettevejledning

Se denne video hvor jeg fletter hjertet, optaget i samarbejde med DTU. Bemærk dog at jeg har ændret skabelonen lidt siden filmen blev optaget, så D’et nu er lettere at flette.

Start med at lægge hele den røde del udenom den hvide, og pak derefter den højre røde, opadpegende inderflap under den hvide nedadpegende inderflap. Se nedenstående:

Derefter kan den højre røde, nedadpegende inderflap flettes under den hvide. Endelig kan de små buler i den nedadpegende højre hvide inderflap skubbes ind under den røde for at låse inderflappen tæt ind til julehjertet.

Nu mangler kun D’et og de tre hvide “løver” (ja, de symboliserer de tre løver på det danske våbenskjold, selvom det måske ikke er det første man tænker). Begge dele er ret tricky og kræver forsigtig lirken.

Løverne først: det er blot den hvide inderflap udgjort af oversiden af løven, som skal lirkes igennem det røde snit der udgør undersiden. Det kan bare godt drille fordi flapperne er så små. Jeg finder det lettest at holde indeni julehjertet, og så bruge min pegefinger udenpå og skubbe den røde inderflap under den hvide. Se foto:

Efter at have gjort det seks gange er det så tid til D’et. Den røde flap skal blot igennem et snit i den hvide del. Hullet i D’et er allerede udskåret i den hvide del.

God flettelyst!

Upcoming: Super BLACK FRIDAY rabat på vores Klip-og-Flet og Flette-Udfordringer
Back To Top