skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

DTU Julehjerte Skabelon

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet  

Jobbet skal jo også julepyntes, og jeg er stolt af at arbejde på Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Man skulle tro, at de havde designet det flotte rød-hvide logo til et julehjerte!

Klippevejledning

Det meste af julehjertet er lettest at skære med skalpel fordi der er snit midt i papiret. Man er nødt til at være ret præcis.

Flettevejledning

Se denne video hvor jeg fletter hjertet, optaget i samarbejde med DTU. Bemærk dog at jeg har ændret skabelonen lidt siden filmen blev optaget, så D’et nu er lettere at flette.

Start med at lægge hele den røde del udenom den hvide, og pak derefter den højre røde, opadpegende inderflap under den hvide nedadpegende inderflap. Se nedenstående:

Derefter kan den højre røde, nedadpegende inderflap flettes under den hvide. Endelig kan de små buler i den nedadpegende højre hvide inderflap skubbes ind under den røde for at låse inderflappen tæt ind til julehjertet.

Nu mangler kun D’et og de tre hvide “løver” (ja, de symboliserer de tre løver på det danske våbenskjold, selvom det måske ikke er det første man tænker). Begge dele er ret tricky og kræver forsigtig lirken.

Løverne først: det er blot den hvide inderflap udgjort af oversiden af løven, som skal lirkes igennem det røde snit der udgør undersiden. Det kan bare godt drille fordi flapperne er så små. Jeg finder det lettest at holde indeni julehjertet, og så bruge min pegefinger udenpå og skubbe den røde inderflap under den hvide. Se foto:

Efter at have gjort det seks gange er det så tid til D’et. Den røde flap skal blot igennem et snit i den hvide del. Hullet i D’et er allerede udskåret i den hvide del.

God flettelyst!

Back To Top