skip to Main Content

Det Fineste Filigran Skabelon

15.00 DKK inkl. moms

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet 

Nu kan du pynte dit juletræ med smuk filigran – som julehjerte!

Idéen bag det her julehjerte er jo overordentlig simpelt, men jeg synes det endelige resultat tager sig fint ud. Jeg havde først lavet bølgende flapper på begge hjerte-dele, men jeg synes at det blev flottere med bølger kun på den ene side.

Skabelon til øjeblikkelig download

Her får du skabelonen til dette julehjerte til download umiddelbart efter betalingen. Du får en pdf-fil med skabelon, klar til print på A4.

Eksempel:

Du kan downloade et eksempel på en skabelon under Gratis Skabeloner. Flettevejledning og evt. tips til klippet kan du se længere nede på denne side.

Printer du skabelon som den er, får du et julehjerte der er ca. 14 cm bredt og 13 cm højt uden hank (nogle hjerter har lidt anderledes dimensioner, men giver et julehjerte der visuelt virker lige så stort). Til denne størrelse anbefaler jeg en hankebredde på ca. 2,2 cm.

Ønsker du et mindre hjerte, kan du nedfotografere skabelonen inde i printer-indstillingerne. Printer du fx ved 74% størrelse, får du et julehjerte der er ca. 10 cm bredt.

Klippevejledning

Der er ikke noget specielt ved klippet her, men det kan være lidt svært at være helt præcist. Hvis man ikke får klippet de tynde flapper lige tykke ses det let på det endelige resultat.

Det kan være en fordel at klippe flapperne en lille smule ekstra (skabelonerne er afmålt præcist). Hvis du gør dette, så husk at følge bølgeformen på de bølgede flapper — ellers ser det ikke pænt ud.

Flettevejledning

Julehjertet er jo et 7×7 flet, hvilket faktisk er en hel del. De meget tynde flapper, og især de bølgede, kan godt gøre det svært at holde flettet helt stramt. Men dette er naturligvis vigtigt for at kunne få plads til alle flapperne til sidst. Jeg strammer flettet op løbende undervejs, og går det igennem mange gange.

God flettelyst!

Upcoming: Super BLACK FRIDAY rabat på vores Klip-og-Flet og Flette-Udfordringer
Back To Top