skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

Det Fineste Filigran Skabelon

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet 

Nu kan du pynte dit juletræ med smuk filigran – som julehjerte!

Idéen bag det her julehjerte er jo overordentlig simpelt, men jeg synes det endelige resultat tager sig fint ud. Jeg havde først lavet bølgende flapper på begge hjerte-dele, men jeg synes at det blev flottere med bølger kun på den ene side.

Klippevejledning

Der er ikke noget specielt ved klippet her, men det kan være lidt svært at være helt præcist. Hvis man ikke får klippet de tynde flapper lige tykke ses det let på det endelige resultat.

Det kan være en fordel at klippe flapperne en lille smule ekstra (skabelonerne er afmålt præcist). Hvis du gør dette, så husk at følge bølgeformen på de bølgede flapper — ellers ser det ikke pænt ud.

Flettevejledning

Julehjertet er jo et 7×7 flet, hvilket faktisk er en hel del. De meget tynde flapper, og især de bølgede, kan godt gøre det svært at holde flettet helt stramt. Men dette er naturligvis vigtigt for at kunne få plads til alle flapperne til sidst. Jeg strammer flettet op løbende undervejs, og går det igennem mange gange.

God flettelyst!

Back To Top