skip to Main Content

Darth Vader

Fra 15.00 DKK

Vurderet 0 ud af 5
(be the first to review)
Ryd

Beskrivelse

Sværhedsgrad

 

“Join me on the Dark Side — together we will rule this Christmas Tree!”

Intet juletræ uden lidt af den mørke side. Darth Vader Julehjertet tager “indre-flap-flet”-teknikken til det yderste — det er næsten udelukkende sådan julehjertet er flettet. Det er et rigtig udfordrende julehjerte der kræver både stor præcision med skalpellen og en sikker hånd under flettet.

Klippevejledning

Følg skabelonen omhyggeligt, alt skal være pinligt præcist. De indre snit udføres bedst med en skalpel eller meget skarp kniv. Klip eller skær alle de angivne linjer helt som angivet: vær præcis, men gå hellere en lille smule for langt end for kort. Forskellige små stykker papir vil falde af under klipning; det er helt normalt.

Flettevejledning

Fletteriet er rigtig svært, og de mange detaljer betyder at snittene er tæt på hinanden og papiret er ekstra skrøbeligt. Brug pincet til at hive fat, og brug noget rigtig spidst, fx en skalpel, til at skubbe med. Tag bestik af flettet undervejs flere gange, og sikr at hjertet ligger fladt uden at bule: buler betyder normalt at noget papir har sat sig fast, eller at du har flettet forkert.

Vend delene rigtigt: Følg pilene angivet på skabelonen. Læg hele den Sorte del udenom den Hvide. Start med nederste hjørne: den Sorte flap skal ind i snittet i Hvid. Hver af de to side-hjørner fremkommer ved at slidse den Sorte og Hvide spids sammen.

(bemærk at billederne i instruktionen ikke svarer 100% overens med den nuværende skabelon)

Hele resten af fletteriet er “falsk flet”, dvs. indre flapper der føres under eller over slidser i den anden farve. Vejledningen er skrevet til når den venstre hjerte-lap er Hvid, men alting skal gentages på bagsiden.

Først fås hele konturen af hjelmen ved at føre den store højre-pegende Hvide indre flap ud foran den Sorte venstre-pegende flap.

Dernæst laves ansigtet Sort ved at føre den opadpegende Hvide indre flap ned og ind under samme Sorte flap.

Dernæst laves mund-partiet, som er det sværeste ved hjertet. Hele mundpartiet flettes Hvidt ved at føre den Sorte opadpegende flap ned og under det yderste af de nedad-pegende Hvide snit. Dernæst tages den lange opadpegende Hvide flap og føres helt tilbage og under det øverste af de to vandrette snit i Sort (obs: ikke ved mund-gitteret). Den lange Hvide flap flettes over Sort igen mellem øjnene og låses igen under Sort ved det andet snit. Længere nede på den lange Hvide flap er der en lille bue til øverst i mund-partiet som føres over Sort ved et lille snit. Dette kan godt være svært.

(bemærk her på billedet er øjne blevet flettet før munden. Den nedadpegende hvide trekant om munden vil på den nye version have en ekstra bue.)

Vi afslutter mundpartiet. Før den nedadpegende Hvide flap ved hagen under det nederste Sorte vandrette snit. Lås derefter de tre midterste, nedadpegende Sorte gitterflapper under de små snit i Hvid. Endelig låses den Hvide kontur til hagen under Sort i det trekantede snit.

Tag venstre Hvide kind-flap og før igennem lodret snit i Sort: pas på at flappen ikke sætter sig fast ved det lodrette snit der er i selve flappen.

 

Før dernæst den Sorte flap til skyggen i kinden igennem det venstre Hvide snit, og lås den i det højre. Lås derefter den Hvide kind-flap under Sort i snittet tæt ved næsen. Gentag for den højre kind.

Øjnene er til sammenligning lette: start med de to nedre Hvide øjen-skygger der skal løftes over snit i Sort. Gør dernæst det samme for de øvre skygger.

Til den venstre hjelm-skygge over ansigtet, før den venstre-pegende Hvide flap gennem snittet i Sort til højre. Gentag for den højre skygge.

Endelig føres den lange Hvide flap til højre for hjelmen ind under Sort, og den lille Sorte flap til venstre for ansigtet ind under Hvid.

Gentag nu det hele på bagsiden.

God Flettelyst!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Leave a customer review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top