skip to Main Content
Webshoppen er lukket, og jeg sælger desværre ikke mine julehjerte-skabeloner på nærværende tidspunkt. Disse sider er bevaret for flettevejledningerne, hvis du tidligere har købt en af mine skabeloner.

Skabelonerne til 24 af mine bedste julehjerter er udgivet i min bog, som du kan læse mere om her.

Blowin’ in the Wind Skabelon

Beskrivelse

Sværhedsgrad:
Klip
Flet 

The Julehjerte, my friend
Is a-blowin’ in the wind

Sådan ville Bob Dylan sikkert have skrevet, havde han bare flettet flere julehjerter. Den skarpe julehjerte-fletter vil med det samme genkende dette hjerte som en klassiker med et frisk pust: julehjerte i hjerte.

Klippevejledning

Følg skabelonen omhyggeligt, især omridset af hjertedelene. Klip eller skær alle de angivne linjer helt som angivet: vær præcis, men gå hellere en lille smule for langt end for kort. På den Hvide del falder lidt papir af under klippet. Dette er normalt.

Flettevejledning

Vend delene rigtigt: Følg pilene angivet på skabelonen.

Første Røde flap flettes udover første Hvide, dernæst under anden Hvide og så udover den tredje. Første Hvide flap flettes ligeledes hele vejen ned, skiftevis indeni og udover.

De midterste flapper på begge hjertedele er delt i tre. Flet de to øverste Røde af disse udover alle tre på Hvid. Flet den sidste midterste Røde flap indeni de tre Hvide midterste flapper. Den Hvide midterste flap bliver bred igen i bunden og denne flettes udover nederste Røde flap.

Den nederste (store) Hvide flap flettes udover alle tre tynde Røde flapper og dernæst indeni den nederste Røde flap.

Nu mangles blot at justeres i det indre hjerte, hvor nogle af felterne har forkerte farver. Skråt ovenover det centrale Røde hjerte-felt er et Rødt felt med snit i: dette laves Hvidt ved at føre de røde indre flapper, som snittene laver, ind bag Hvid. Det andet felt skråt over det centrale hjerte-felt laves Hvidt ved at hive den Hvide midterste flap, der er indenunder, frem foran Rød lige før feltet. Samme fremgangsmåde gør feltet på den modstående side af det centrale Røde hjerte-felt Hvidt. Nu er to hjørnefelter (af det indre hjerte) Hvide men skal være Røde: på begge er det Hvide skåret op i to små flapper der kan føres ind under Rød. Gentag disse justeringer på bagsiden.

God flettelyst!

Back To Top