skip to Main Content

Johans Julehjerters webshop lukkede 1. marts 2021. Op til det lå en lang og tung beslutning, og en jeg ved vil skuffe mine trofaste følgere og kunder – måske også en masse fremtidige juleflettere, der gerne vil flette mine julehjerter. Her har jeg svaret på forskellige spørgsmål om, hvorfor jeg har taget denne beslutning, hvad der kommer til at ske på hjemmesiden fremadrettet, og hvad du kan forvente som kunde.

Er der lukket for alt salg på webshoppen?

Ja, vi har stoppet for salg af både fysiske produkter og skabeloner til downloads.

Hvorfor lukker I salg af skabeloner til download? Er det ikke let at køre?

Der er mange udgifter forbundet med blot at have en webshop åben, og salget af skabeloner kan alene knap nok veje op for det. Desuden er der arbejdet med regnskab og moms, og selv om skabelonerne er billige forventer kunderne et niveau af service. Det er alt sammen tid, jeg ikke føler jeg har (se også spørgsmålet om hvorfor webshoppen er lukket).

Kan I så ikke give skabelonerne væk gratis?

I et par år vil jeg gerne beholde mulighed for at genåbne forretningen igen. Derfor kommer skabelonerne ikke til at være gratis til download lige foreløbig. Desuden er det min erfaring, at selv hvis skabelonerne er gratis, så vil mange stadig forvente at jeg lægger en masse arbejde i at lave vejledninger, hvor jeg måske hellere selv vil bruge tiden på at lave flere julehjerter 🙂

Er der så slet ikke nogen måde man kan få skabelonerne til julehjerterne?!?

I min bog “Johans Julehjerter – 24 Eventyrlige Flet” kan du få skabelonerne til 24 af mine bedste hjerter. Den kan du fx købe direkte fra forlaget, og på den måde støtte nye udgivelser af hobbybøger 🙂

Mine andre hjerter vil du desværre ikke kunne få skabelonerne til fremadrettet.

Kommer flettevejledningerne stadig til at stå på siden?

Ja, som udgangspunkt beholder jeg flettevejledningerne her på siden som en service til alle dem, der har købt skabelonerne til julehjerterne, men måske endnu ikke har nået at flette hjertet, eller har glemt hvordan man gør. Flettevideoerne vil også stadig være til rådighed på YouTube.

Hvis du vil være sikker på, at have flettevejledningerne for fremtiden, er det sikreste nok at kopiere dem fra siden, printe ud og lægge sammen med skabelonerne.

Hvor vil man kunne købe “Johans Lækre Julehjerte”-papir?

Jeg kommer desværre ikke til at sælge mere af det særlige julehjerte-papir, og jeg kender ikke til nogen andre detailforhandlere af papiret. Det korte svar er derfor, at jeg tror ikke, man fremadrettet vil kunne få mere af papiret.

Hvor vil man kunne købe kartonet til julehjerter?

I modsætning til papiret, så har jeg stadig rigtig meget af julehjerte-kartonet liggende, som jeg med glæde vil sælge af. Pga. besværet med emballage og forsendelse vil jeg dog kun sælge det i forholdsvist store portioner.

Hvis du er interesseret i at købe en god portion af kartonet til en rigtig favorabel pris, så er du velkommen til at skrive til mig på johan@johansjulehjerter.dk.

Vil du lave nye julehjerter i fremtiden?

Det regner jeg bestemt med! Hvis du følger mig på Facebook eller på Instagram vil jeg stadig undertiden lægge billeder op af nye julehjerter. Som svaret ovenfor vil jeg nok som hovedregel ikke dele skabelonerne til disse hjerter.

Vil du designe et hjerte med XYZ på?

Måske – men formentlig ikke. Jeg vil som hovedregel ikke tage imod betalte kommissioner fremadrettet. Du er altid velkommen til at foreslå mig et motiv til et julehjerte, i en kommentar på Facebook eller Instagram, men jeg laver generelt få julehjerter ud fra forslag. Fremadrettet vil jeg nok kun designe julehjerter, som jeg bliver inspireret til på den ene eller anden måde.

Hvis du repræsenterer en godgørende forening, og I har en idé til en kampagne hvor et julehjerte med jeres logo eller motiv vil være et centralt element, så er du velkommen til at kontakte mig. Hvis jeg har tid, og hvis jeg synes kampagnen giver mening og har brug for et julehjerte, så påtager jeg mig gerne sådan opgaver vederlagsfrit.

Vil du skrive flere bøger?

Måske 🙂 Det bliver dog ikke lige foreløbigt. Det tog rigtig lang tid at skrive den første bog, på trods af at næsten alle hjerterne allerede var designet, før jeg gik i gang, og den tid har jeg næppe de næste par år. At udgive bøger er også bedst gjort sammen med et forlag, så beslutningen er ikke kun min.

Hvorfor lukker webshoppen? Gik det ikke godt?

Overordnet set har jeg næsten udelukkende fået fantastisk positiv respons på mine julehjerter og mine produkter, og det har været det bedste ved hele eventyret! I forhold til hvor lille en butik, jeg har kørt, så har jeg også solgt udemærket.

Men det kræver enormt meget arbejde at køre en forretning, hvis man vil sælge et professionelt og gennemarbejdet produkt. Og jeg har fra starten af kun ville sælge noget, jeg kunne stå 100% inde for. Økonomisk har der, som med mange opstartsvirksomheder de første par år, slet heller ikke været sammenhæng mellem arbejdsindsats og overskud.

Jeg har et krævende fuldtidsjob “ved siden af” julehjerterne, og herhjemme en familie med to små børn. Timerne jeg har lagt i Johans Julehjerter har ofte været sjove, men de har også været taget af min sparsomme fritid, og har ind imellem været rigtig slidsomme. Der går meget logistik, excelark og administration i at køre en forretning, og de sidste par år har jeg faktisk følt, at jeg næsten ikke har haft tid til julehjerterne.

Det blev mere og mere klart, at jeg måtte tage en beslutning: enten skulle jeg have i sigte at firmaet skulle blive mit fuldtidsarbejde, eller også skulle jeg ud af det. Jeg valgte det sidste, for jeg er også enormt glad for min professionelle karriere. Det har heller ikke været muligt for mig at finde en forretningspartner, der ville tage sig af firmaets administration, og hvor jeg “kun” skulle designe produkter. Konklusionen er derfor at webshoppen må lukke.

Back To Top