skip to Main Content

Økologi-logo

Økologisk juletræ i år? I samarbejde med Økologisk Landsforening har jeg designet et julehjerte til alle os der elsker økologi – også i juletiden 🙂

Download skabelon

Download vejledning

Sværhedsgrad

Målskive Julehjerte

Et sjovt og meget ikonisk motiv. Dette ret lette hjerte demonstrerer fint den falske-flet-i-falske-flet teknik der også er brug i Venus Julehjertet og i ekstrem grad i Darth Vader hjertet. Faktisk er dette julehjerte opbygget helt ligesom Venus Julehjertet.

Download skabelon

Vejledning nedenfor

Sværhedsgrad

Vejledning:

Klip

Der er ikke meget særligt at sige her. Jeg bruger skalpel til de indre cirkelbuer men resten klippes let med saks. Vær omhyggelig med buerne i de indre cirkler, for hvis de bliver lidt skæve kommer de indre cirkler lidt til at blive æggeformet eller værre.

Flet

Ignorér først helt de indre cirkelbuer og flet et ganske almindeligt 3×3 hjerte. Dette kan godt drille lidt smule mere end normalt fordi den hvide og røde del kurver i samme retning (har samme “tangent”) i røringspunkterne til midter-feltet. Dette gør at de let sætter sig lidt fast.

Nu skal den store cirkelbue benyttes, og lad for nu som om den lille cirkelbue ikke er der: den røde inderflap skal skubbes ind bag den hvide. Her åbner jeg julehjertet meget op og tager fat ovenfra, så jeg kan se både forsiden og indersiden af hjertet. Så kan man lirke den røde flap bagom, samtidig med den hvide flap fremad. Pas på ikke at krølle den hvide flap for meget.

Derefter skal du flette den inderste cirkel ved at gentage ovenstående processen med den lille cirkelbue: , du skal bare få den hvide inderflap under den røde nu.

God Flettelyst!

Svulmende Julehjerte

En lille æstetisk twist på det klassiske julehjerte; det er et rigtig nemt julehjerte der gør sig flot på juletræet. Den eneste fælde at være opmærksom på under flettet er at den “svulmende” side af hjertedelen begge vender opad. Undersiden af hjertet er nødt til at være helt lige (fordi papiret er foldet henover denne linje).

Download skabelon

Flettes som et normalt julehjerte

Sværhedsgrad

Back To Top