Målskive Julehjerte

Målskive julehjerte, Cirkler Julehjerte, Julehjerte skabelon pdf

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


 

Et sjovt og meget ikonisk motiv. Dette ret lette hjerte demonstrerer fint den falske-flet-i-falske-flet teknik der også er brug i Venus Julehjertet og i ekstrem grad i Darth Vader hjertet. Faktisk er dette julehjerte opbygget helt ligesom Venus Julehjertet.

Klip

Der er ikke meget særligt at sige her. Jeg bruger skalpel til de indre cirkelbuer men resten klippes let med saks. Vær omhyggelig med buerne i de indre cirkler, for hvis de bliver lidt skæve kommer de indre cirkler lidt til at blive
æggeformet eller værre.

Flet

Ignorér først helt de indre cirkelbuer og flet et ganske almindeligt 3×3 hjerte. Dette kan godt drille lidt smule mere end normalt fordi den hvide og røde del kurver i samme retning (har samme “tangent”) i røringspunkterne til midter-feltet. Dette gør at de let sætter sig lidt fast.

Nu skal den store cirkelbue benyttes, og lad for nu som om den lille cirkelbue ikke er der: den røde inderflap skal skubbes ind bag den hvide. Her åbner jeg julehjertet meget op og tager fat ovenfra, så jeg kan se både forsiden og indersiden af hjertet. Så kan man lirke den røde flap bagom, samtidig med den hvide flap fremad. Pas på ikke at krølle den hvide flap for meget.

Derefter skal du flette den inderste cirkel ved at gentage ovenstående processen med den lille cirkelbue: , du skal bare få den hvide inderflap under den røde nu.

Design

Jeg designede dette hjerte til Kreative Dage-messen 2016 som en rendyrket demonstration af falske-flet-i-falske-flet teknikken, der stadig giver et flot og ikonisk hjerte.

Det er en meget alsidig teknik, og som Venus Julehjertet demonstrerer er det let at ændre det inderste motiv og dermed det overordnede udtryk.

God Flettelyst!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.