Pingvin Julehjerte

Julehjerte med Pingvin, johansjulehjerter.dk. Poetisk motiv på juletræet

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


 

Pingvinen er sådan et æstetisk og filosofisk dyr. Den fortjener et julehjerte!

Opdatering Julen 2017: Jeg har lavet en ny skabelon til Pingvin-julehjertet for at gøre det lettere at flette og mere stabilt. Det har også undergået nogle små skønhedsjusteringer. Jeg håber du kan lide det!

Klip

Hullerne indeni bjergene og til øjet skæres med skapel. Resten af hjertet kan klares med saks, selvom jeg nu foretrækkert at bruge skalpel på flere af de skarpe hjørner.

Pingvinens fod falder af når man skærer efter linjerne: det er meningen og er med til at gøre hjertet lettere at flette.

Kortfattet Flette-vejledning (nye skabelon)

Dette er flettevejledningen til den nye skabelon som du kan downloade ovenfor. Hvis du har den gamle skabelon, fx fordi du har købt et af mine gør-det-selv-sæt, så se nedenfor.

Vi starter faktisk med det sværeste: den nederste sorte flap skal igennem snittet til bjerg-siden i hvid. Åben den hvide del helt op, og skub den sorte flap igennem.

Det sorte bjerg skal fremstå på både for- og bagside af det flettede hjerte, så åben den sorte flap op og læg dens sider på hver side af den hvide bukkefold. Buk den hvide del sammen igen: den vil ligge udenom sort på nær ved nederste flap.

Den hvide falske flap til rygstykket skal indeni sort. Det passer i det sorte hak til næbbet. Dernæst skal den nederste hvide flap flettes lidt op og indeni sort ved bjerg-toppen hvor flappen deler i to.

Hiv den sorte og den hvide flap der ender i to trekanter frem. Hvid skal indeni sort.
Resten af bunden er helt ordinært flet.

Bring nu den sorte falske flap til sky og vinge frem foran hvid og dernæst den sorte vinge under hvid. Lirk den lille sorte falske flet til sky foran pingvinen frem.

God Flettelyst!

Flette-vejledning (gamle skabelon)

Hvis du har den gamle skabelon til pingvin-julehjertet, fx fordi du har købt et af mine gør-det-selv-sæt, så kan du følge flettevejledningen fra min Kreative Dage 2016 workshop. Det er et slideshow der skal ses i en moderne browser, fx Chrome, Firefox eller Safari. Brug piletasterne til at bevæge dig frem og tilbage.

Klik her for at hente flettevejledning til den gamle skabelon.

God Flettelyst!

Filosofisk Pingvin var julehjertet i Julekalenderen 10. december 2015
Filosofisk Pingvin var julehjertet i Julekalenderen 10. december 2015
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

2 tanker om “Pingvin Julehjerte

  1. Hej :-) Hvor ER det skønt at du vil dele ud af dine flotte mønstre. RESPEKT.
    Den du kalder ‘flettede cirkler’, som for mig ligner et kors; har du en skabelon til den? Den er bare SÅ fin.
    Kh. Sanne.

    1. Hej Sanne, tusind tak for rosen! Du har helt ret i at “flettede cirkler” er et fjollet navn: nu har jeg ændret det til “Keltisk Kors”. Og så har jeg lavet skabelonen klar til dig hvis du klikker ind under hjertet :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.