Om

johan_folding

Hej, jeg hedder Johan. Jeg har elsket julehjerter siden jeg flettede mit første hjerte som barn, og jeg har skabt nye motiver og skabeloner lige siden.

Jeg startede en julehjerte-blog i 2015 under navnet Julehjertedesign som en platform for at dele mine julehjerter med andre. Den enorme positive feedback og interesse for mine designs kom noget bag på mig, men motiverede mig til at tage projektet videre. Mange af mine julehjerter var for svære eller skræmmende for de fleste at kaste sig ud i, så jeg begyndte at lave workshops med undervisning, og genbesøgte tidligere designs for at se, om skabelonerne kunne ændres for at gøre julehjerterne lettere at flette.

Jeg startede i 2016 firmaet Johans Julehjerter og begyndte en produktion af forskellige niveauer af hjælp til julehjerterne: folk kan nu selv vælge om de vil være med helt fra skabelon og blankt papir, om de vil springe klipperiet over med en Flette-Udfordring-æske, eller om de simpelthen bare ønsker et færdigflettet hjerte, klar til at hænge på træet.

Jeg stillede også spørgsmål til, om glanspapir nu engang er det bedste, vi kan lave julehjerter af. I min søgen faldt jeg over et fantastisk italiensk papir med dybe jævne farver og blank, næsten plastic-agtig lakeret overflade. Dette pakker jeg nu om og sælger i julehjerte-venlige portioner under brandet “Johans Lækre Julehjerte-papir”.

Når jeg ikke er i færd med at flette julehjerter forsker jeg i matematik som Adjunkt på Danmarks Tekniske Universitet.

Husk at følge os på Facebook, så du altid ser vores nyeste julehjerter!

Johan Rosenkilde

Kontakt

Kontakt mig gerne vedrørende special-designs, produktion af julehjerter i stort oplag eller medie-optræden.

E-mail: johan@johansjulehjerter.dk

Johans Julehjerter
v/ Johan Rosenkilde
Bistrupgårdsvej 29
3460 Birkerød

CVR: 38167421

Medie-omtaler og andre optrædender

Har du skrevet om mig, eller har jeg glemt noget i listen ovenfor, så send mig endelig en email på johan@johansjulehjerter.dk.

 

Betingelser for brug af værkerne og skabelonerne

Se Betingelser.

26 tanker om “Om

 1. Hej Johan,
  dejligt at se, at du stadig har gang i papiret, jeg er lige så imponeret nu, som da du var barn og viste mig din origami.
  Og ikke mindre imponeret over din faglige karriere som matematiker
  KH Naja

 2. Hej Johan

  Hvor er det flotte ting, du laver. Jeg er imponeret. Jeg har også lavet mange julehjerter gennem tiderne, men så flotte som dine – har jeg ikke lavet. Rigtig glædelig jul

  Mange hilsner
  inger

  1. Hej Inger
   Tusind tak for de søde ord! Hvis du vil dele dine julehjerter med andre, kender du så Pinterest? Det er en fin side hvor hobbyister af alskens slags let kan dele deres værker. Jeg vil i hvert fald mægtig gerne se dine hjerter :-)
   Hilsen Johan

 3. Fede julehjerter, du har kreeret! Det er så meget sjovere at lave lidt mere komplicerede julehjerter end de helt traditionelle :) Har du også prøvet at flette julestjernen med 6×6 strimler? Lidt uden for kategorien, I know.
  Birgitte

 4. Kære Johan
  Jeg kunne godt tænke mig et julehjerteflet med en mælkebøtte. Jeg har bare ikke fantasi til at se, hvordan det kunne lade sig gøre.

  Jeg vil bruge hjerterne til udsatte som et kærligt tegn på, at vi mælkebøttebørn holder sammen også i julen, som er så svær for netop udsatte.
  Har du tid til en ide med den slags hjerte, vil jeg derfor blive rigtig glad. :-)

  <3 Tina

  1. Kære Tina
   Det er en rigtig sød tanke. Jeg vil tænke over hvad man kunne gøre. “Mælkebøttebørn” er et meget fint ord men gør dog for et svært julehjerte-design :-)
   Hilsen Johan

   1. Hej Johan
    Tak for svar.
    Jeg kunne også godt have udtrykt mig mere klart; jeg tænkte egentlig bare en mælkebøtte kunne flettes ind i et hjerte. Det ville sikkert være smukt – og meget symbolsk. :-)

    <3 Tina

    1. Hej Tina,
     Det forstod jeg skam godt :-) Men som du selv nævner er det svært at flette noget der umiskendeligt er en mælkebøtte – og ikke enhver anden gul blomst. Jeg tænker stadig :-)
     Hilsen Johan

     1. Hej Tina
      Det var måske en god idé. Der er ikke sket så meget fra min side netop fordi jeg lidt mangler inspiration: jeg har svært ved at se hvordan man kan “fange” en mælkebøtte indenfor de begrænsninger et julehjerte giver: to farver, meget skarpe konturer, og primært store flader. Jeg har også tænkt at det jo helst skal være et hjerte der er nogenlunde let at klippe og flette.
      Det vil være svært for en grafisk designer at vide præcist hvilke begrænsninger et julehjerte har, men jeg kan måske bruge det som udgangspunkt, især hvis designet overholder det meste af det førnævnte.
      Hilsen Johan

     2. Hejsa
      For en del måneder siden skrev vi to sammen. Jeg fik en grafiker til at lave et flettehjerte. Men det er gået i stå, da der skete noget personligt for hende.
      Jeg har lagt et link til dig her i håb om, at du kan se, hvad der kan gøres, så det ikke flettes med tomme felter ind over. Mon du kan se, hvad jeg mener: https://1drv.ms/f/s!Av-XaUkYO0v1px9lpYB2N3AT4gng

      Det kan også være, det giver dig idéer ti at lave et helt andet med mælkebøtte på :-)

      Det kunne være så dejligt, da julen står for døren og mange er sørlig ensomme nu i denne tid.

      <3 Tina

     3. Hej Tina
      Det var selvfølgelig en mulighed: blot at printe dit motiv på papir og så flette et helt almindeligt julehjerte. Men så har du jo ikke brug for en julehjertedesigner :-) Jeg ved ikke hvad du mener med “tomme felter ind over”; hvis printet er på begge hjerte-halvdele så vil det jo fremstå som normalt på det færdige flet.
      Hilsen Johan

 5. Hej

  Sindsygt flotte hjerter! Jeg har lige printet et par af dine skabeloner og glæder mig til at prøve dem af :)
  Jeg vil blive lykkelig hvis du kunne lave noget med en islandsk hest i tølt! Det kunne være så fedt :D
  Jeg sender dig gerne et logo jeg har tegnet, hvis du skal bruge noget at lave det efter.

  Kh Simone

  1. Hej Simone
   Mange tak for rosen. Håber du får flettet nogle af hjerterne :-)
   Det var et meget detaljeret ønske! :-D Er det en silhuet i denne retning du tænker på?
   https://ixquick-proxy.com/do/spg/show_picture.pl?l=english&rais=1&oiu=http://t1.ftcdn.net/jpg/00/17/94/92/400_F_17949201_6r0LF1BZojyA3lQo4Og5mhV4XC1QBdK8.jpg&sp=7370fd33231ab69865b12fd55597021a

   Jeg når desværre ikke at designe og flette sådan et julehjerte i tide til denne jul. Min julehjerte-“kollega” har dog lavet et hjerte med en hest på:
   https://julehjerter.wordpress.com/2013/12/16/16-december-flettet-julehjerte-med-hest/
   Det kunne du måske bruge som udgangspunkt til et med en hest i tølt?
   Hilsen Johan

   1. Lige præcis sådan noget lignende :)
    Jeg venstre gerne spændt på at du får tid, også selv det bliver efter D. 24.
    Tak for linket :)

  1. Hej Karen
   Mange tak :-) Ja den side er jeg også faldet over før – der er flere skægge varianter af det klassiske flet.
   Glædelig Jul i lige måde!
   Johan

 6. Hej Johan
  Flotte design. Har nu flettet frithængende hjerte og vil gerne flette kuglehjerte og malmstrøm m.fl. Men når jeg printer de pdf skabeloner ud, så er de en del mindre end den normale størrelse som skabelonen til frithængende hjerte har. Hvordan kan jeg ændre størrelsen så det bliver den samme?
  Bedste jukehjertehiksner Lene

  1. Hej Lene
   Mange tak! Dejligt at høre at du fletter løs :-D Det er rigtigt, at jeg ikke har været særlig konsistent med størrelserne på hjerterne. På mange af dem er “kroppen” ca. 7cm x 7cm, mens andre, gerne de lidt mere komplicerede, har jeg lavet større, fx Frithængende Hjerte.

   Der er i hvert fald to måder du kan printe dem større på:
   1) De fleste pdf-visere har en skalerings-mulighed i Print-funktionen. Der burde du kunne skalere til fx 120%. Så ryger der tilgengæld måske lidt af overskriften og vignetten. Vil du have præcist samme størrelse som på Frithængende Hjerte må du lige regne den rigtig opskalering ud :-)

   2) Hvis du installerer Inkscape (se under Redskaber), så kan du hente SVG-filen og åbne i Inkscape. Der kan du ændre frit i hele skabelonen. For at forstørre modellen skal du bare markere hele hjerte-delen med pile-værktøjet, og så hive i et af markerings-kassens hjørner mens du holder Ctrl nede. På min beskrivelse af Inkscape under Redskaber kan du også se under “Linealer og Objekt-størrelser” for hvordan du kan få størrelsen helt præcist.

   God flettefornøjelse! Hilsen Johan

 7. Hej Johan.

  Jeg arbejder i MESSE C, Fredericia.

  Vi arrangerer Nordens største Kreative messe – Kreative Dage 28.-30. oktober 2016.

  Hvordan sender vi dig en mail, hvis vi gerne vil i dialog med dig ?

  God dag.

  Mvh

  Dorthe – Team Kreative Dage
  dl@messec.dk

 8. Hejsa
  Med de tomme felter i mit link eksempel mener jeg, at det ikke kan flyttes uden, at man fletter over motivet.
  jeg drømmer stadig om et flettehjerte med mælkebøtte på. Har du nogle ideer? ❤ Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.