skip to Main Content

Kontakt

Kontakt mig gerne vedrørende special-designs, produktion af julehjerter i stort oplag eller medie-optræden.

E-mail: johan@johansjulehjerter.dk


Johans Julehjerter
v/ Johan Rosenkilde
Bistrupgårdsvej 29
3460 Birkerød

CVR: 38167421

 

Medie-omtaler og andre optrædender


 

 

Har du skrevet om mig, eller har jeg glemt noget i listen ovenfor, så send mig endelig en email på johan@johansjulehjerter.dk.

 

Betingelser for brug af værkerne og skabelonerne

Se Betingelser.

 

Johan Rosenkilde Julehjerter

Hej, jeg hedder Johan. Jeg har elsket julehjerter siden jeg flettede mit første hjerte som barn, og jeg har skabt nye motiver og skabeloner lige siden.

Johans Julehjerter startede i 2016 efter min blog Julehjertedesign blev meget varmt modtaget. Vi ønsker at give nyt liv og kreativitet i folks julepynt: både det der bliver flettet med familien en juleklippe-dag i december, og det der bliver købt og omhyggeligt gemt fra år til år. Vi har designs og skabeloner i alle sværhedsgrader og i den bredeste vifte af udtryk og motiver du finder noget sted. Til dem der vil have en hånd med har vi hjerter, der allerede er skåret, klar til flet. Og så har vi selvfølgelig helt færdige julehjerter, klar til at hænge på træet.

Jeg stillede også spørgsmål til, om glanspapir nu engang er det bedste, vi kan lave julehjerter af. I min søgen faldt jeg over et fantastisk italiensk papir med dybe jævne farver og blank, næsten plastic-agtig lakeret overflade. Dette pakker jeg nu om og sælger i julehjerte-venlige portioner under brandet “Johans Lækre Julehjerte-papir”.

Når jeg ikke er i færd med at flette julehjerter forsker jeg i matematik som Adjunkt på Danmarks Tekniske Universitet.

Husk at følge os på Facebook, så du altid ser vores nyeste julehjerter!


Johan Rosenkilde


Kort om Julehjertets historie (Wikipedia)

Det flettede julehjerte er en særlig dansk tradition.

Det flettede 2-strimlede julehjerte, er et traditionelt danske stykke julepynt. Det ældste bevarede hjerte af glanspapir stammer fra 1850’erne og er klippet af den danske digter og forfatter H.C. Andersen[1]. Dette julehjerte har ingen hank og har ikke hængt på juletræet. Hjertet findes i H.C. Andersens Hus i Odense. Forgængeren for julehjertet var flettede kurve.

Den ældste vejledning i fletning af 2-strimlede julehjerter findes i Nordisk Husflidstidende 1871, og det ældste bevarede julehjerte på Nationalmuseet er fra 1873. Der gik op mod 40 år, før de blev almindelige. Tidligere fandtes flettede eller limede kurve og kræmmerhuse.

Børnehaver var omkring 1910 med til at udbrede julehjerterne: Fletning af udstanset glanspapir indgik i Fröbels banebrydende småbørns-pædagogik for at styrke børnenes kreative evner, tålmodighed, finmotorik og selvdisciplin. Glanspapiret kunne foldes og klippes, så det blev til julehjerter og kræmmerhuse.

Back To Top