Maskeret Julehjerte

Julehjerte - Maske

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


(Der er desværre endnu ingen skabelon til dette julehjerte)
 

Nogle gange skal den bare have hele armen :-) Men julehjerter skal ikke bare være avanceret for at være avanceret. Jeg synes at kompleksiteten er godt brugt her til at give maske-motivet en fængende dybde-effekt af 3D-konturerne der ikke havde været mulig ellers. Julehjertet er rigtig svært at klippe, fordi det skal være meget præcist, og det er djævlens svært at flette.

Jeg designede, klippede og flettede julehjertet i 2005, og det er til dato det mest avancerede julehjerte jeg har lavet. Det tog ca. 17 timer alt i alt. Jeg gemte desværre ikke skabelonen til hjertet, og jeg har ikke haft tid til at rekonstruere det siden da.

Jeg har formentlig fået den oprindelige idé fra at have set en fortolkning af Harlekin, og et “ternet” ansigt er oplagt at forsøge at flette. Jeg fandt en computer 3D-model af et hoved som jeg beklædte med et ternet mønster og tog et billede af lige forfra. Dette printede jeg ud, og jeg tegnede skabelonen direkte ovenpå med kalke-papir. Flettet i ansigtet er drejet 45 grader i forhold til hvad der er “naturligt” i et julehjerte, så dette skulle løses, lidt ligesom i Næsten Normalt-julehjertet. Strålerne ud fra ansigtet præsenterede endnu et problem, og især at der er langt flere streger i ansigtet end stråler ud. Jeg har desuden brugt en del parallel-flet til at lade flapperne fortsætte omkring hullerne til øjne og mund.

Læg en kommentar hvis du har rigtig mod på at flette hjertet selv! Hvis der er stemning for det vil jeg forsøge at gen-tegne skabelonen :-)

Maskeret Julehjerte er Julehjertet i Julekalenderen d. 16. december 2015
Maskeret Julehjerte er Julehjertet i Julekalenderen d. 16. december 2015
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

6 tanker om “Maskeret Julehjerte

 1. Kære flet-matematiker,
  Jeg syntes det kunne være et spændende projekt at flette et maske-hjerte
  – men det vil ikke blive til dette års jul. Måske du kunne få tid/mulighed for at redesigne dette hjerte – indenjulen 2016 står for døren

  I den mellem liggende periode kan jeg jo prøve kræfter med nogle af dine andre designs af flettede julehjerter

  De bedste hilsner
  Lone Bach

  1. Kære Lone
   Tak for din interesse i mine julehjerter. Andre har også udtrykt at de måske ville prøve at flette maske-hjertet, hvis der var en skabelon til det, så jeg vil se om jeg kan få lavet en skabelon i løbet af 2016 :-)
   Læg endelig en kommentar hvis du får lavet et eller flere af de andre julehjerter :-D
   Hilsen Johan

 2. Nej, hvor jeg håber du har lavet en skabelon til dette hjerte! Lad endelig os andre dødelige give dette et forsøg… Jeg skal prøve at glæde en kollega med et knap så julet hjerte og dette er lige i hans tråd…

  1. Hej JM, mange tak for din kommentar :-) Der er rigtig meget interesse, så jeg vil helt sikkert genkonstruere skabelonen til Maskeret Julehjerte – det bliver desværre ikke i år, men jeg har det på tegnebrættet til næste år.
   Følg med på Facebook – der skal jeg nok poste når skabelonen kommer :-)
   Hilsen Johan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.