Legende Killing

Killing julehjerte, kat på julehjerte, dyremotiv, skabelon, julehjertedesign

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


 

Min kulsorte kat Fidibus som killing er inspiration til dette julehjerte: hvis du har kat genkender du helt sikkert situationen! Næsten ingen julekugler overlevede Fidibus’ første jul :-)

Opdatering Julen 2017: Jeg har ændret i skabelonen til dette hjerte, så det er meget lettere at flette og kun ser lidt anderledes ud. Jeg håber du kan lide det :-)

Klip

Julehjertet er ret ligetil at klippe og kan mestendels klares med en skarp saks. Det sværeste er julekuglen hvor jeg skar meget roligt og af flere omgange med skalpel for at få en fin rund kugle. Der er også et par lommesnit på julehjertet, og som altid betyder det at man skal være meget præcis, især med rammen af julehjertet.

Nogle stykker papir falder af når man skærer efter linjerne: det er meningen og er med til at gøre hjertet lettere at flette.

Korfattet Flettevejledning

Starten er ikke svær at udføre men hvis man bare går i gang som man plejer kommer man hurtigt i problemer. Start i stedet med at lægge hele den hvide del udenom den sorte. Før derefter den første hvide flap over de sorte hjertelapper og ind under.

Den anden hvide flap er nu allerede som den skal være. Den tredje hvide flap skal ind under sort ved kattens ryg: det kan godt være svært at få dette til at lykkes, og at se præcist hvad man skal. Den øverste Sorte og åbne flap skal ind under Hvid, og den tredje Hvide flap skal under Sort lige dér hvor snittet mellem første og anden Sorte flap begynder.

Kattens hale kan skubbes ud over snittet der deler tredje og fjerde hvide flap.
Skub så nederste hvide flap ud igennem i snittet der former kattens ben og fødder; det kan være svært: prøv fx at rette foldelinjen i Sort lidt ud, sådan at du kan bruge snittet i Sort på både for- og bagside til at lirke den hvide flap igennem. Bagefter kan du så få den Hvide flap ud på hver sin side af den sorte nederste flap. Det store trekantede stykke man har skåret væk fra hvid gør dette trin meget lettere men det er stadig udfordrende.

Dernæst skal der ordnes forskellige inderflapper og lommesnit: ved juletræet skal hvid lirkes ind under træets sorte grene. Der er lommesnit ved kattens hage og mave, hvor hvid skal låses under sort. Julekuglen er en falsk flap der nu kan løftes frem, og den har sit eget lommesnit nederst.

God Flettelyst!

Killing julehjerte, kat på julehjerte, dyremotiv, skabelon, julehjertedesign
Killing julehjerte, kat på julehjerte, dyremotiv, skabelon, julehjertedesign
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

4 tanker om “Legende Killing

 1. Kan i ikke vise billeder af processen? Jeg forstår ingen af jeres forklaringer, og jeg har været nødt til selv at gætte mig frem. Ellers flotte motiver!

  1. Hej Veronika, det glæder mig du synes om hjerterne. At der ikke er billeder med til de fleste vejledninger er simpelthen et spørgsmål om kapacitet: jeg designer og stiller disse skabeloner gratis tilrådighed. At lave detaljerede flettevejledninger med fotos ville gøre det langt mere tidskrævende. Den tid vil jeg hellere bruge på at designe flere julehjerter. De kortfattede flettevejledninger er netop tænkt til at være nok til, at man ved at tænke sig lidt om og prøve sig lidt frem kan få flettet hjertet.
   Flettede Hilsener Johan

   1. Jeg ville bestille “den legende killing” og har trykket på bestil, men der kommer ingen “til kassen” syntes det er svært at bestille, men måske det blot er mig. Den legende kat, kan den bestilles, så jeg får den tilsendt som en fil,jeg selv kan printe?

    1. Hej Henny. Bestilling er pt. lidt rustikt og der er ikke nogen “Til Kassen”-side: der er en bestillingsformular på siden “Webshop” som du skal udfylde, under overskriften “Julehjerte-skabeloner i pdf-format”. Når du har udfyldt bestillingsformularen sætter du hak i de to spørgsmål om handelsbetingelser mv., og så trykker du “Bestil Skabeloner”. Så overfører du pengene til mig med den valgte metode, og så vender jeg så hurtigt som muligt tilbage med en email med de ønskede skabeloner vedhæftet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.