Legende Killing

Killing julehjerte, kat på julehjerte, dyremotiv, skabelon, julehjertedesign

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


Skabelon til Julehjertet

Julehjerte skabelon pdf format: Legende Killing Julehjerte skabelon svg format: Legende Killing
 

Min kulsorte kat Fidibus som killing er inspiration til dette julehjerte: hvis du har kat genkender du helt sikkert situationen! Næsten ingen julekugler overlevede Fidibus’ første jul :-)

Klip

Julehjertet er ret ligetil at klippe og kan mestendels klares med en skarp saks. Det sværeste er julekuglen hvor jeg skar meget roligt og af flere omgange med skalpel for at få en fin rund kugle. Der er også et par lommesnit på julehjertet, og som altid betyder det at man skal være meget præcis, især med rammen af julehjertet.

Flet

Der er især to tricky dele ved at flette killinge-julehjertet: starten og et enkelt “lukket flet” undervejs.

Starten er ikke svær at udføre men hvis man bare går i gang som man plejer kommer man hurtigt i problemer. Start i stedet med at lægge hele den hvide del udenom den sorte. Før derefter den første hvide flap over de sorte hjertelapper og ind under.

Den anden hvide flap er nu allerede som den skal være (det er pga. denne og dens specielle placering ift. sort at vi startede som vi gjorde). Den tredje hvide flap skal ind under sort ved kattens ryg. Kattens hale kan skubbes ud over snittet der deler tredje og fjerde hvide flap.

Nu skal fjerde hvide flap under kattens bagerste ben og dernest udover sort ved feltet under katten. Sidstnævnte er et “lukket flet” fordi den sorte flap kun er delt lige der hvor hvid skal passere igennem, og det kan være lidt svært: pres julehjertet sammen på siden her.

Flet så bunden færdig som normalt.

Dernæst skal der ordnes forskellige inderflapper og lommesnit: halen kan drille lidt: den tynde hvide inderflap skal under snittet før halen og ud igen mellem hale og bagben:

Der er lommesnit ved kattens hage og mave og selve juletræet. Julekuglen er en falsk flap der nu kan løftes frem, og den har sit eget lommesnit nederst. Endelig kan glansen i julekuglen flettes som et indre flet.

Design

Jeg havde gået med dette motiv i hovedet i lang tid, men det er som altid først når man sætter sig ved tegnebrættet at det hele falder på plads. Jeg forsøgte mig først med en version hvor mere af lokalet var på motivet — brændeovn og julegave under træet — men det forstyrrede ligesom fra killingen selv, så jeg skar det fra igen.

Jeg tegnede først killingen efter inspiration fra en online-søgning på “kitten silhouette”. Derefter satte jeg motivet op som jeg nogenlunde ville have det æstetisk. På dette stadie tænker jeg ikke meget over flettet, udover at jeg holder øje med muligheder for at lade felter røre hinanden – det er nemlig godt til flet. Fx feltet under katten og under halen. Også hvor katten rører julekuglen, selvom jeg ikke endte med at bruge dette til flettekonstruktionen.

Dernæst går jeg i kast med at regne flettet ud. Jeg starter overordnet, i dette tilfælde med kattens store linjer, halen (som er tynd og derfor problematisk) og træet. To bemærkninger: 1) træet er overordnet set lodret, så linjen kan ikke skæres helt i den sorte eller i den hvide del – der må deles; og 2) uden halen er der meget hvidt på den side af hjertet, og det kan gøre den hvide hjertelap meget løs. Det gav endnu en grund til at lave halen en del af flettet (og ikke bare en falsk flap).

Derudover var der kun overvejelser omkring feltet under katten, og den sorte bund-trekant, samt det hvide felt under halen. I mine løsninger har jeg prioriteret at der kom meget flet for at få hjertet stabilt: ellers består det i høj grad af store løse felter.

Til sidst spejdede jeg efter steder hvor lommesnit var en fordel, og indsatte et par stykker her. Især det store lommesnit til juletræet tænkte jeg først på sent, men det er en stor fordel for stabiliteten af hjertet og sørger for at “grenene” ikke flagrer for løst.

God Flettelyst!

Killing julehjerte, kat på julehjerte, dyremotiv, skabelon, julehjertedesign
Killing julehjerte, kat på julehjerte, dyremotiv, skabelon, julehjertedesign
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.