Flettet Julekugle-julehjerte

Julehjerte - Kugle

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


 

Nu behøver du ikke længere julekugler på dit træ – kun julehjerter!

Klip

Snittene i midter-flappen kan laves enten helt med skalpel, eller med et første snit med skalpel og resten med saks. Jeg foretrækker det sidste, da jeg finder det svært at lave rundingen pænt med skalpel.

Flet

Den røde og hvide del er ens, og de er næsten symmetriske så de kan vende begge veje, men det er vigtig at de vender rigtig i forhold til hinanden: det halve snit i inderflapperne omkring det midterste felt i det færdige hjerte skal passe i hinanden, så inderflappene kan parallel-flettes.

Flet først hjertet som et 5×5 flet, hvor hele midter-flappen bare behandles som én. Dette er overraskende tricky fordi hjertet ustandseligt sætter sig fast i sig selv, i de skarpe hjørner omkring kugle-formen.

Når dette er færdigt skal du flette inderflapperne indeni midter-flappen. Begynd ved at parallel-flette de fire inderflapper omkring snittene udenom det midterste felt i bolden. Dette kræver lidt fingernemhed, og man kommer let til at flå eller krølle papiret. Jeg finder det lettest at starte med de to hvide inderflapper, der skal fra bagsiden og frem, og derefter tage de to røde inderflapper der skal lægges bagved.

Til sidst flettes enderne af inderflapperne med den yderste “ring” af bolden. Denne del er let.

God Flettelyst!

Julehjerte Julekugle var julehjertet i Julekalenderen 9. december 2015
Julehjerte Julekugle var julehjertet i Julekalenderen 9. december 2015
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.