Isbjørn og Sæl

Isbjørn Julehjerte, Sæl Julehjerte, Grøndland, Nordpolen, Arktis, Vinter

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


Download Skabelon til Julehjertet

Julehjerte skabelon pdf format: Isbjørn og Sæl Julehjerte skabelon svg format: Isbjørn og Sæl
 

Klip

Klip eller skær alle de angivne linjer på hjertet. Vær ekstra opmærksom på du vender skabelonerne rigtigt i forhold til bundlinjen på papiret, altså linjen papiret er foldet i – eftersom begge hjertedele har begge hjerteflapper på, kan man let vende det forkert.

Jeg bruger skalpel til det meste af hjertet. De små bobler over sælen og sælens øjen kan være svære at få rene snit på. Et lille stykke i kanten af den hvide hjertedel skal skæres helt væk. Jeg synes det er lettere at skære øjet af bjørnen ud før jeg skærer selve ansigtet, for at undgå at skære igennem den tynde kant.

Flet

Start med at lægge hele den hvide del indeni den sorte. Flet derefter hele den hvide overflap under sort, ved at passe snittet ved bjørnens ryg i hvid ind i snittet ved dens bagdel i sort. Flet så undervands-klipperne til venstre for sælen ved at føre den tilhørende hvide flap ind igennem det lille snit i sort; dette kan godt være svært.

Hele resten af hjertet er falske flapper. En sort flap skal trækkes bag isbjørnens hoved for at skabe rummet bag mellem hoved og bagerste forben. Det forreste forben skal udover og derefter pakkes bagved sort for at lave farveskiftet ved poten. Endnu en sort flap skal lave rummet bag de resterende ben: denne skal ind og ud gennem indre snit i hvid, og det kan godt være lidt tricky at få flappen helt stram så hullet mellem bagbenene fremstår. Sælen er et stort falsk flet og kan også være svær at få ud. Klippen bag sælen vippes foran hvid, hvilket er muligt pga. det lille afskårne stykke. Månen er tilgengæld ikke så svær at få frem. Til sidst skal en del lommesnit ordnes: på månen, bag isbjørnen, nakken af isbjørnen, flapperne ved benene, og på sælens nederste luffe.

God Flettelyst!

Isbjørn Julehjerte, Sæl Julehjerte, Grøndland, Nordpolen, Arktis, Vinter
Isbjørn Julehjerte, Sæl Julehjerte, Grøndland, Nordpolen, Arktis, Vinter
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

2 tanker om “Isbjørn og Sæl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.