Isbjørn og Sæl

Isbjørn Julehjerte, Sæl Julehjerte, Grøndland, Nordpolen, Arktis, Vinter

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


 

Klip

Klip eller skær alle de angivne linjer på hjertet. Vær ekstra opmærksom på du vender skabelonerne rigtigt i forhold til bundlinjen på papiret, altså linjen papiret er foldet i – eftersom begge hjertedele har begge hjerteflapper på, kan man let vende det forkert. Du kan kigge efter månen, hvor der er snit i både den hvide og sorte del der skal passe sammen.

Jeg bruger skalpel til det meste af hjertet. De små bobler over sælen og sælens øjen kan være svære at få rene snit på. Det ene hjørne på den hvide hjertedel skal skæres helt væk. Jeg synes det er lettere at skære øjet af bjørnen ud før jeg skærer selve ansigtet, for at undgå at skære igennem den tynde kant. Stjernerne kan laves ved at tage en tyk nål og stikke igennem papiret fra den farvede side af, og så glatte det overskydende papir ud på bagsiden af papiret, væk fra hullet.

Flet

Start med at lægge hele den  sorte del indeni den hvide. Flet derefter hele den hvide øverste flap under sort, ved at passe snittet ved bjørnens ryg i hvid ind i snittet ved dens bagdel i sort. Flet så undervands-klipperne til venstre for sælen ved at føre den tilhørende hvide (afkortede) flap ind igennem det lille snit i sort; dette kan godt være svært, selvom den hvide flap er blevet afkortet for at gøre det lettere.

Hele resten af hjertet er indre flapper, og det helle skal gentages på bagsiden. Start med Sælen, hvis nederste halvdel skal hives frem foran hvid. Nu kommer det sværeste: en sort flap skal trækkes ind under isbjørnens hoved for at skabe rummet mellem hoved og bagerste forben. Her skal hives i både isbjørnens hoved og i den sorte flap, og du kan forsøge at bøje (uden at folde) den sorte flap lidt sammen for at få den forbi. Pas på: Der er risiko for at rive papiret! Derefter skal det forreste forben udover den sorte, og i bunden skal den pakkes ned under sort for at lave farveskiftet ved poten. Månen er tilgengæld ikke så svær at få frem: Den tilhørende hvide flap hives frem igennem det sorte snit, og der er en ekstra hvid flap på månen der låses i snittet i sort. Endelig skal to andre flapper ligeså låses: på jorden bag isbjørnen, og “puklen” på nakken af isbjørnen.

God Flettelyst!

Isbjørn Julehjerte, Sæl Julehjerte, Grøndland, Nordpolen, Arktis, Vinter
Isbjørn Julehjerte, Sæl Julehjerte, Grøndland, Nordpolen, Arktis, Vinter
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

8 tanker om “Isbjørn og Sæl

 1. Hej Johan
  Er vild med det her julehjerte som jeg også har købt skabelon til. Har bare et spørgsmål: kan det passe at der mangler en streg i sort hjerte/skabelon, hvor hvid måne skulle igennem?
  Vh Line

  1. Hej Line
   Yikes! Ja, det er en fejl – den vil jeg skyndsomst rette og sende en ny skabelon ud til alle der har købt den.
   Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det.
   Hilsen Johan

  1. Hej Kim
   Det er heldigvis ikke en fejl men med vilje: jeg fandt ud af, at det lommesnit ikke rigtigt er nødvendigt, så derfor har jeg fjernet det (og også rettet luffen i sort). Fedt at der bliver flettet i juledagene :-)
   Hilsen Johan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.