Første Søndag i Advent

Julehjerte - Første søndag i Advent

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


 

Den klassiske adventskrans til første søndag i advent med kun ét lys – nu som julehjerte!

Klip

Følg skabelonerne omhyggeligt, især omridset af hjertedelene. De indre snit og de takkede områder udføres bedst med en skalpel eller meget skarp kniv. På den anden side behøver man ikke være præcis med hvordan de enkelte takker ser ud: det skal jo bare give indtryk af en gran-krans. Klip eller skær alle andre linjer helt som angivet: vær præcis, men gå hellere en lille smule for langt end for kort. Lidt papir klippes af omkring de takkede områder og indeni kransene. Dette er meningen.

Flet

Vend delene rigtigt: Følg pilene angivet på skabelonen. Julehjertet er overordnet set et 3×3 flet, hvor især lysstrålerne kan forvirre lidt hvordan man skal flette. Første Røde flap skal udover første Hvide. Derefter følger to små “indre flapper” til lys-strålerne: Dem skal du bare ignorere for nu, og det er ikke vigtigt om de ender udenpå eller indeni. Flet både øverste Hvide og Røde flap helt ned: først Hvidt til felterne ved siden af lyset, og dernæst Rødt ved guirlanderne.

Den store midterste Røde flap skal udenom Hvid, så lys og krans fremkommer, og derefter under Hvid. Flet ligeledes den store midterste Hvide flap over Rød under kransen. Det nederste felt er det sidste egentlige flet, og det skal være Rødt. Pas på i den spidse top af dette felt, at papiret ikke sætter sig fast.

Til sidst retter vi lysstrålerne: de indre flapper øverst i hjertet kan nu frit hives indenfor eller udenfor: se på billedet af det færdige hjerte for hvordan de skal sidde. Det er lidt noget pillearbejde, og brug evt. en pincet eller noget spidst. Gentag dette på bagsiden.

God flettelyst!

Se også de andre Søndage i Advent


sundays_first

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

2 tanker om “Første Søndag i Advent

  1. Hi Johan,

    I would really love to download the pdf template for the Første Søndag i Advent hjerte.
    The link seems to be broken.

    Thanks a lot for your answer

    Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.