Første Søndag i Advent

Julehjerte - Første søndag i Advent

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


Skabelon til Julehjertet

Julehjerte skabelon pdf format: første søndag i advent julehjerte, julehjerte adventskrans Julehjerte skabelon svg format: første søndag i advent julehjerte, julehjerte adventskrans
 

Den klassiske adventskrans til første søndag i advent med kun ét lys – nu som julehjerte!

Klip

Jeg synes det er svært at klippe den hakkede krans, så denne skar jeg med skalpel. Modsat, foretrækker jeg at klippe buer som dem i siderne og bunden af julehjertet, så jeg skiftede her. Det kan være lidt tricky at få skåret ilden i lyset samt den smeltede stearin så det bliver pænt.

Husk at lave et rigeligt stort snit i den røde del til de falske felter der udgør hullet i kransen. Den kløvede bunds parallel-flet skal også gennemskæres grundigt.

Flet

Hjertet kan godt være lidt tricky at flette: den hakkede kranse-kontur driller hele tiden, og parallel-flettet i bunden er lidt besværligt pga. det hakkede snit der skal passes sammen.

Første felt skal have rød yderst. Hjertet er grundlæggende set et 3×3 flet, og flet først disse egentlige, gennemgående flapper (samt den kløvede bund). Da parallel-flettet laves i den hakkede kranse-kontur kan dette være lidt besværligt at udføre under flet.

Derefter skal de indre flapper til lysstrålerne og det falske felt til kranse-hullet flettes. Dette skulle ikke give egentlige problemer, men kan godt være et pille-arbejde.

Design

Grundlæggende set er julehjertet et 3×3 flet: designet er tæt op ad et helt standard “3×3 med motiv i midten”. Lysstrålerne, kransens hul og den kløvede bund gør julehjertet lidt mere komplekst at se på og gør det meget mere interessant. Det er også smart at øverste felt kan udgøre en lysstråle, og sidefelterne samt den kløvede bund minder om advents-kranse-bånd. Det får designet til at hænge sammen, bedre end for hjørnefelterne i et “3×3 med motiv i midten” der tit ikke står godt til motivet.

God flette-fornøjelse!

sundays_first

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.