Det Fineste Filigran

Det fineste filigran, nu som julehjerte. Find mange andre flotte julehjerte-designs og skabeloner på JulehjerteDesign.dk

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


 

Nu kan du pynte dit juletræ med smuk filigran – som julehjerte!

Idéen bag det her julehjerte er jo overordentlig simpelt, men jeg synes det endelige resultat tager sig fint ud. Jeg havde først lavet bølgende flapper på begge hjerte-dele, men jeg synes at det blev flottere med bølger kun på den ene side.

Klip

Der er ikke noget specielt ved klippet her, men det kan være lidt svært at være helt præcist. Hvis man ikke får klippet de tynde flapper lige tykke ses det let på det endelige resultat.

Det kan være en fordel at klippe flapperne en lille smule ekstra (skabelonerne er afmålt præcist). Hvis du gør dette, så husk at følge bølgeformen på de bølgede flapper — ellers ser det ikke pænt ud.

Flet

Julehjertet er jo et 7×7 flet, hvilket faktisk er en hel del. De meget tynde flapper, og især de bølgede, kan godt gøre det svært at holde flettet helt stramt. Men dette er naturligvis vigtigt for at kunne få plads til alle flapperne til sidst. Jeg strammer flettet op løbende undervejs, og går det igennem mange gange.

Design

Der var absolut ingen ben i at lave dette design. Man kunne selvfølgelig eksperimentere meget med tykkelsen af flapperne og hvor meget der bølges, men jeg er ret tilfreds med dette, som var andet forsøg.

Jeg tegnede den oprindeligt i hånden, og lavede den først på computer til skabelonen her på siden. Det var ikke helt let at få bølgerne både helt ens og glatte i Inkscape.

Så download julehjerte-skabelonen og flet løs!

Det Fineste Filigran Julehjertet i Julekalenderen 8. december 2015
Det Fineste Filigran var Julehjertet i Julekalenderen 8. december 2015
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.