Darth Vader Julehjerte

Darth Vader Julehjerte, Star Wars Julehjerte, skabeloner på JulehjerteDesign.dk

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


Skabelon til Julehjertet

Julehjerte skabelon pdf format: Darth Vader julehjerte, Star Wars julehjerte Julehjerte skabelon svg format: Darth Vader julehjerte, Star Wars julehjerte
 

“Join me on the Dark Side — together we will rule this Christmas Tree!”

Intet juletræ uden lidt af den mørke side. Darth Vader Julehjertet tager “indre-flap-flet”-teknikken til det yderste — det er næsten udelukkende sådan julehjertet er flettet. Det er et rigtig udfordrende julehjerte der kræver både stor præcision med skalpellen og en sikker hånd under flettet.

Klip

De fleste snit er midt i julehjertet, så jeg skar det hele med skalpel. Alt skal naturligvis være pinligt præcist for at kunne flette hjertet bagefter. Skabelonen inkluderer lidt slør de steder hvor det er helt kritisk, så blot du er sikker på at have skåret helt ud til kanten af linjerne, så skulle det være tilstrækkeligt.

Efter du har skåret hjertet, så vær sikker på at alle snittene går helt igennem, både på forside og bagside. Det er naturligvis altid en god idé, men med dette julehjerte er det håbløst undervejs i flettet, hvis man ikke har snittet helt igennem.

Flet

Start med at flette hjørnerne: den sorte del skal næsten fuldstændig udover den hvide. Det eneste lidt tricky her er bunden, hvor den sorte nederste trekant skal presses igennem snittet i den hvide. Den hvide trekant under den sorte flap vil forresten blive ved med at gå op under flettet.

Al resten af flettet foretages med indre flapper og skal gentages på bagsiden.

Hjelm og ansigt

Hele hjelmen og masken er et stort, hvidt falsk flet. Flet det hele, plus indhold ud over den sorte: bøj både i den hvide og den sorte del for at udføre flettet uden at krølle papiret for meget.

Ansigtet er nu et sort falsk felt indeni det hvide. Principper er helt som før, men man kan godt blive forvirret af den tynde hvide “kant”: husk at ansigtet skal indenfor denne kant, for den udgør jo omridset af hjelmen.

Skyggerne øverst i hjelmen

De to store sorte skygger øverst i hjelmen er igen falske felter: den sorte inderflap skal igennem et snit i den hvide del. Pas på det skarpe hjørne i bunden af dette snit, for den hvide del vil her gerne lægge sig udover den sorte eller sætte sig fast. Bagefter er der en lille udposning på den sorte inderflap som skal ned i et lommsnit i den hvide del for at låse.

Der skal være en lille hvid skygge i midten af hjelmen: dette er også et falsk felt fra en hvid inderflap der skal udover det sorte i ansigtet. Det er ikke så svært: bøj den lange sorte flap i midten af panden fremover og vip, fx med en skalpel eller prægepind, den hvide inderflap igennem det sorte snit. Lås derefter den lange sorte flap i lommesnittet øverst.

Mund-partiet

Flet først et helt hvidt falsk felt til hele mund-partiet ved at lægge den store sorte, opadpegende trekantede flap indenunder den hvide nedad-pegende flap. Dette er djævelsk svært, og pas på ikke at ødelægge det skrøbelig papir!

Nu skal der flettes et sort, falsk felt udenom gitteret for munden: en hvid trekant skal ind under den nederste af de to vandrette snit i den sorte inderflap. Igen er det rigtig drilsk. Jeg åbnede hjertet og hev den hvide trekant indefra. Husk at få alle gitter-flapperne med.

Derefter skal den hvide inderflap med gitter-flapperne flettes ud igen, igennem den øverste af de to vandrette snit i den sorte inderflap. Bagefter sidder de små hvide gitterflapper lidt løst og kan skubbes igennem de bittesmå lommesnit i den sorte flap; jeg brugte en skalpel til at skubbe med her.

Derefter kan den lille inderflap til næsen flettes igennem et snit i det sorte maske-parti.

Til sidst skal den sorte hage-inderflap flettes igennem et snit i den hvide flap.

Kinderne

Flet først den hvide inderflap igennem det tilhørende snit i den sorte. Det kan godt være svært at få fat på den hvide flap igennem det sorte snit, og det er nærmest uundgåeligt at krølle det lidt.

Dernæst skal den sorte skygge udover den hvide flap: som så mange gange før, skal den sorte inderflap igennem et snit i den hvide flap. Det er i sammenligning med de forrige gange ikke så svært. Dernæst kan enden af den sorte flap låses i lommesnittet i den hvide flap.

Gentag med den anden kind.

Evt: Efter-limning

Nu er julehjertet færdigt! (I hvert fald når du har gentaget det hele på den anden side ;-) ). For stabilitet lagde jeg en klat lim en hel del forskellige steder: i kanten af hjertet, kanten af hjelmen, under hagen, under kinderne, og flere andre steder.

Der er en konstruktions-svaghed omkring mund-partiet, hvor både den hvide og den sorte del har næsten ensformede snit omkring masken, og den kan derfor “sidde løst” i forhold til resten af hjertet. Du kan forsøge at lime i den tynde kant, men kanten kan godt være for smal til at det er godt nok. En anden mulighed er et lille stykke tape på indersiden af hjertet.

God Flettelyst!

Darth Vader Julehjerte var Julehjertet i Julekalenderen d. 21. december 2015
Darth Vader Julehjerte var Julehjertet i Julekalenderen d. 21. december 2015
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.