Anden Søndag i Advent

Julehjerte - Anden søndag i Advent, på Julehjertedesign.dk

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


Skabelon til Julehjertet

Julehjerte skabelon pdf format: Anden Søndag i Advent julehjerte, julehjerte adventskrans Julehjerte skabelon svg format: Anden Søndag i Advent julehjerte, julehjerte adventskrans
 

Anden søndag i advent har kransen to lys i – også som julehjerte!

Klip

Dette julehjerte er ikke stort sværere at klippe end Første søndag i advent, og de samme forhold gør sig gældende: jeg anbefaler at skære den hakkede krans med skalpel snarere end at klippe den, mens resten af hjertet foretrækker jeg at klippe (med en spids saks).

Flet

Flettet af Anden Søndag er sværere end Første søndag i advent: flettet er meget atypisk så hvad der skal over og under kan godt snyde, og dette skyldes det mere komplicerede design.

Hvis du bruger billedet af julehjertet som reference, så lad som om hjerte-buerne har byttet farve: jeg ændrede designet lidt efter det flet som billedet er fra. Jeg undskylder også at jeg ikke har fået taget billeder fra undervejs i fletningen.

De indre flapper til lysstrålerne og den store hvide flap til feltet imellem de to lys kan ignoreres til efter grund-fletningen. Vent også med inderflappen til hullet i kransen.

Første flettede felt skal være rødt. Den øverste hvide flap skal derefter under den midterste af de røde egentlige flapper, dvs. til feltet på ydersiden af det lille lys. Den øverste røde flap skal to gange under hvid, efter det øverste røde felt: først under inderflappen til feltet imellem lysene, og dernæst under igen for at lave feltet på ydersiden af det store lys.

Hvis du har flettet Første søndag i advent, så vil parallel-flettet under kransen være velkendt og skulle ikke volde de store problemer. Her er det dog, som sædvanligt for parallel-flet, meget vigtigt at have klippet hjertedelene præcist samt at have strammet flettet helt op.

Design

Det var svært at designe dette hjerte. I forhold til Første søndag i advent var der to problemer: 1) de mange lysstråler der gennemskærer hinanden; og 2) det store felt imellem lysene skulle ikke sidde løst.

Til lysstrålerne var det et puslespil at finde ud af hvilke snit skulle ligge i hvilken hjertedel. Den naturlige måde at lægge dem som inderflapper ville klippe flapper over på begge hjerter. Løsningen var at fordele den mest problematiske af lysstrålerne ud på begge hjertedele. Derudover er de blot inderflapper.

Det store felt imellem lysene er realiseret som en stor inderflap. Hvis jeg blot havde afsluttet denne med konturen af oversiden af kransen, så ville den flap have siddet meget løst på det færdige julehjerte, og lim havde været et must. Ved at lave inderflappen lidt længere, og definere konturen af kransen med et lomme-snit i den røde del, så kan det fæstnes mere naturligt.

Så download julehjerte-skabelonen og god søndags-flet!

Anden Søndag i Advent var Julehjertet i Julekalenderen 6. december 2015
Anden Søndag i Advent var Julehjertet i Julekalenderen 6. december 2015
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.