Anden Søndag i Advent

Julehjerte - Anden søndag i Advent, på JohansJulehjerter.dk

Sværhedsgrad

Klip
 
Flet
 
Design
 


 

Anden søndag i advent har kransen to lys i – også som julehjerte!

Klip

Følg skabelonerne omhyggeligt, især omridset af hjertedelene. De indre snit og de takkede områder udføres bedst med en skalpel eller meget skarp kniv. På den anden side behøver man ikke være præcis med hvordan de enkelte takker ser ud: det skal jo bare give indtryk af en gran-krans. Klip eller skær alle andre linjer helt som angivet: vær præcis, men gå hellere en lille smule for langt end for kort. Lidt papir klippes af omkring de takkede områder og indeni kransen. Dette er meningen.

Flet

Grund-flettet til 2. Søndag er ligesom 1. Søndag, men der foregår noget nyt imellem de to lys, og lysstrålerne er også mere komplicerede.

Start igen med at flette første felt Rødt. Ignorér igen alle de små indre flapper til lysstrålerne, og flet øverste Hvide flap udenom Rød og til sidst under Rød. Den øverste Røde flap flettes under Hvid efter det første felt, og forstætter under Hvid til guirlanden ved hjørnet.

Hvid har en stor indre, nedadpegende flap til feltet mellem lysene, og denne skal over den Røde indre, opadpegende flap. Dernæst skal den midterste, lukkede Hvide flap under Rød for at lave selve kransen. Felterne under kransen flettes som ved 1. Søndag.

Nu retter vi alle de indre flapper. Det lille lys løftes frem foran Hvid, og begge flammer løftes frem. Den Hvide flap mellem lysene låses under Rød i hakkerne i kransen. Endelig justeres lysstrålerne ligesom på 1. Søndag: bemærk dog de to lange lysstråler som faktisk skal flettes med hinanden for at få farveskiftet hvor de krydser. Gentag på bagsiden.

God Flettelyst!

Anden Søndag i Advent var Julehjertet i Julekalenderen 6. december 2015
Anden Søndag i Advent var Julehjertet i Julekalenderen 6. december 2015
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.